Deşi a fost înmormântat cu fanfară şi ceremonie specială, marele actor al României a fost uitat. Imagini dezolante de la mormânt

Un mare actor actor din România, decedat în anul 2008, se pare că a fost uitat de toată lumea. Dovadă stă mormântul său, lăsat în paragină. Actorul s-a luptat cu o boală cumplită, despre care nu a spus nimăniu și a preferat să-și trăiască singur ultimele clipe ale vieții.

Cum arată mormântul marelui actor

Actorul a dat totul pentru carieră, sacrifindu-și viața personală. Și a fost răsplătit pe deplin, pentru că a făcut zeci de roluri în filme și a jucat în spectacolele celor mai mari regizori români. Din păcate, o boală cruntă l-a răspus la vârsta de 66 de ani. Actorul a suferit de ciroză, dar nu a spus nimănui despre boala sa, petrecându-și ultimele luni din viață singur și trist, după cum au spus apropiații lui.

Mormântul lui Oviudiu Iuliu Moldovan.

El își doarme somnul de veci la Cimitirul Bellu. Trei salve de pușcă au fost trase la îmnormântarea lui Oviudiu Iuliu Moldovan, iar fanfara a cântat onorul pentru actor. La 13 ani de când Oviudiu Iuliu Moldovan a plecat într-o lume mai bună, a fost uitat și de prieteni și de admiratori. Locul lui de veci pare unul părăsit. Fără nici măcar o lumânare și doar o jardinieră cu flori uscate este aruncată pe mormânt, notează playtech.ro.

Ovidiu Iuliu Moldovan, o viață dedicată carierei

Familia lui Oviudiu Iuliu Moldovan și-a dorit ca acesta să devină medic, însă destinul îi rezervase altceva. În ultimul an de liceu a decis să devină actor, după ce a văzut piese „Domnișoara Nastasia” de 20 de ori. De-a lungul carierei, Ovidiu Iuliu Moldovan a jucat în peste 40 de filme și a făcut roluri memorabile în „Profetul, aurul și ardelenii”, „Pruncul, petrolul și ardelenii” sau „Misterele Bucureștilor”. Însă nu pot fi uitate spectacolele în care recita poeziile lui Mihai Eminescu.

Ovidiu Iuliu Moldovan a primit o lovitură dură de la viață, atunci când și-a pierdut mama, în 1995. Suferința a fost atât de mare, încât actorul a decis să nu mai joace în filme, ci doar în spectacole de teatru și poezie.

SURSĂ ARTICOL

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.