După ce au tăiat un seif furat din locuința unui bucureștean hoții au aruncat bijuterii în valoare de 70.000 de euro, într-un lac de acumulare din județul Giurgiu!

După ce au tăiat un seif furat din locuința unui bucureștean hoții au aruncat bijuterii în valoare de 70.000 de euro, într-un lac de acumulare din județul Giurgiu!

Poliţia Capitalei a anunţat, joi, că poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Sectorului 4 din Capitală, au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar penal deschis pentru furt calificat, prejudiciul fiind de aproximativ 70.000 de euro.

Astfel, Secţia 14 Poliţie, a fost sesizată, în 6 ianuarie, de către un bărbat, cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, din locuinţa sa situată în Sectorul 4 i-ar fi fost sustras un seif metalic, care conţinea bijuterii, ceasuri de lux, ceasuri vechi de valoare şi mai multe sume, în lei şi valută, precum şi diverse acte.

În urma cercetărilor şi investigaţiilor s-a stabilit că fapta ar fi fost săvârşită de patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 25 şi 40 de ani.

Probatoriul administrat a relevat faptul că, la data de 6 ianuarie 2024, bărbatul de 26 de ani, după o înţelegere prealabilă cu ceilalţi trei bănuiţi, privind înscenarea unui accident cu autoturismul victimei, s-ar fi deplasat la locuinţa acesteia, din Sectorul 4, moment în care, bărbatul de 40 de ani ar fi înscenat accidentul şi ar fi sunat victima, chemând-o la maşină.

Ulterior, bănuiţii s-ar fi deplasat într-o localitate din judeţul Ilfov, unde ar fi tăiat seiful, apoi şi-ar fi însuşit bunurile şi documentele din interior, celelalte fiind aruncate într-un lac de acumulare dintr-un judeţ apropiat”, , ce s-a dovedit ulterior că se găsește pe raza județului Giurgiu, după cum a arătat Poliţia.

Miercuri, au fost puse în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, fiind identificate şi ridicate ceasurile şi documentele sustrase din seif.

De asemenea, a fost identificată o societate comercială la care bănuiţii ar fi introdus bunurile sustrase, în regim de amanet.

Suspecţii au fost duşi la audieri, iar ulterior au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigaţii Criminale – Sector 4,  sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 pentru furt calificat.

Potrivit unor surse judiciare, unul dintre suspecţi este Gavrilă Eugen Alexandru, în vârstă 26 de ani, nepotul persoanei vătămate. Seiful a fost aruncat într-un lac de acumulare din municipiul Mihăileşti, judeţul Giurgiu.

Seiful furat al bucureșteanului de 79 de ani, a fost  aruncat într-un lac de acumulare din Giurgiu. O acțiune la pont, spun anchetatorii. Planul ar fi fost gândit chiar de nepotul bătrânului, care știa de averea din casa de valori.

În cursul zilei de joi, cei patru au fost arestaţi preventiv, potrivit news.ro.

Gavrilă Eugen  este reținut acum alături de ceilalți trei complici. Potrivit anchetatorilor, hoții au venit cu mașina în parcarea blocului și au tamponat ușor autoturismul pensionarului. Când omul, a fost anunțat de accident, a ieșit din apartament.

Suspecții ar fi intrat cu o cheie potrivită și au luat seiful în care erau bani și bijuterii în valoare de 70.000 de euro. Seiful a fost apoi aruncat într-un lac de acumulare din Giurgiu. Iar unele obiecte de valoare au fost deja vândute la amanet. La percheziții, polițiștii au găsit în casele suspecților o parte din bunuri.

Cei patru sunt cercetați pentru furt calificat.

sursa: news.ro și știri pe surse

foto: youtube

Articolul După ce au tăiat un seif furat din locuința unui bucureștean hoții au aruncat bijuterii în valoare de 70.000 de euro, într-un lac de acumulare din județul Giurgiu! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Poliţia Capitalei a anunţat, joi, că poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Sectorului 4 din Capitală, au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar penal deschis pentru furt calificat, prejudiciul fiind de aproximativ 70.000 de euro. Astfel, Secţia 14 Poliţie, a fost sesizată, […]

Articolul După ce au tăiat un seif furat din locuința unui bucureștean hoții au aruncat bijuterii în valoare de 70.000 de euro, într-un lac de acumulare din județul Giurgiu! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/dupa-ce-au-taiat-un-seif-furat-din-locuinta-unui-bucurestean-hotii-au-aruncat-bijuterii-in-valoare-de-70-000-de-euro-intr-un-lac-de-acumulare-din-judetul-giurgiu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 14 ianuarie 2024 21:10

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.