Edilii comunei Slobozia au fost nevoiți să închidă un Parc realizat cu bani europeni, de teama indivizilor ce l-ar putea vandaliza!

  Edilii comunei Slobozia au fost nevoiți să închidă un Parc realizat cu bani europeni, de teama indivizilor ce l-ar putea vandaliza!

În fiecare săptămână solicit celor ce primesc bani pentru ajutor social să facă curățenie în Parcul recent realizat lângă Primăria comunei Slobozia. Educația însă a câtorva tineri din comună lasă de dorit!  Din câte am observat educația este o problemă generală a noastră, a românilor și  nicidecum specifică celor de la noi din comună – ne declara viceprimarul comunei Slobozia, Marian Olaru,ce ne-a vorbit, vizibil afectat, despre atitudinea câtorva tineri din comună ce i-au exasperat  pe localnici prin atitudinea lor antisocială. Tineri care abia așteaptă ca o investiție să fie finalizată pentru a o distruge.

Curioși să aflăm ce s-a întâmplat cu mândrețea de Parc pe care v-am prezentat-o   cu ocazia unei alte vizite făcute anterior, în localitatea Slobozia, viceprimarul Marian Olaru ne spunea că au fost nevoiți să îl închidă.

Parcul realizat pe strada Crinului, de care mă întrebați, este monitorizat cu camere de luat vederi, pentru această invesțiție fiind supravegheați atât de Uniunea Europeană, cât și de  AFIR, motiv pentru care  nu ne-am mai permis să plătim sume extrem de mari după ce acesta  a suferit  daune, în mai multe rânduri ,  iar noi am fost obligați să plătim reparațiile lui.

La scurt timp după ce l-am dat în folosință Parcul  aproape  a fost vandalizat. La scurt timp după ce i-am reparat stricăciunile, Parcul a fost din nou devastat. Iată de ce, împreună cu domnul primar Florin Gheonu și consilierii locali am decis că este mai bine să îl închidem și să-l conservăm pe toată perioada de 5 ani, perioadă în care va fi monitorizat.

Iată o postură cu totul inedită zicem noi, în care locuitorii unei comune sunt nevoiți  ca timp de 5 ani să se limiteze doar a privi Parcul ce le era destinat, de teama celor ce l-ar putea vandaliza.

 În acest timp noi ne vom limita doar la a face curățenie în el, la a îndepărta buruienile și a-i îngriji incinta. Și toate acestea din cauza unor indivizi certați cu bunele moravuri, ce nu sunt în stare să păstreze investițiile făcute cu trudă de către administrația locală – mai preciza vicele Olaru.  

Am luat legătura cu părinții acestor tineri ce distrug sistematic avutul public, rugându-i să se implice direct, dar așa cum vă spuneam principala cauză este nivelul de educație al autorilor acestor fapte reprobabile.

Așa cum vă mnționam la început, în celălalt Parc, de lângă Primărie am instalat o masă din beton pe care am găsit-o la scurt timp scoasă din structura ei de susținere. Am pus o masă de șah cu două scăunele, și o masă de tenis. Le-am găsit însă zgâriate și măzgălite…

O altă problemă cu care Primăria se confruntă este cea a tinerilor ce se aventurează cu scuterele atât pe șosea cât și pe trotuarele comunei creând panică în traficși printre  trecători – ne mai spunea Marian Olaru.

Deși nu au nicio cunoștință elementară privind codul rutier, regulile de circulație, ei sunt pe șosea…Ba mai mult de atât, unii dintre acești copii nu au împlinit încă 10 ani!  Am vorbit cu șeful de Post, dar nu are ce să le facă pentru că nu există încă o Legislație clară privitoare la astfel de cazuri. Am înțeles că de abia acum este pusă în dzbatere o asemenea Lege…

Deși ele nu ar trebui să meargă cu mai mult de 25 km/oră, scuterele sunt resetate ajungând și la 45 de km/oră. Eu consider că este vorba în primul rând despre inconștiență…Când cumperi un astfel de mijloc de transport, ca părinte și îl dăruiești unui copil de 11 ani,  trebuie să te gândești și la riscurile care derivă din acest gest – ne  mai spunea Marian Olaru.

Slobozia rămâne o  localitate frumoasă, cu oameni gospodari, în care ne vom întoarce de fiecare dată cu plăcere, dar – după cum am constatat din cele relatate de viceprimarul Marian Olaru  – o comună  a cărei administrație locală este nevoită să de lupte săptămână de săptămână cu mentalitatea celor ce nu țin cont de regulile bunei vecinătăți, de normele de conviețuire socială, indivizi toxici ce trebuiesc ținuți permanent sub supraveghere.

(Jurnal)  

În fiecare săptămână solicit celor ce primesc bani pentru ajutor social să facă curățenie în Parcul recent realizat lângă Primăria comunei Slobozia. Educația însă a câtorva tineri din comună lasă de dorit!  Din câte am observat educația este o problemă generală a noastră, a românilor și  nicidecum specifică celor de la noi din comună – […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/edilii-comunei-slobozia-au-fost-nevoiti-sa-inchida-un-parc-realizat-cu-bani-europeni-de-teama-indivizilor-ce-l-ar-putea-vandaliza/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=edilii-comunei-slobozia-au-fost-nevoiti-sa-inchida-un-parc-realizat-cu-bani-europeni-de-teama-indivizilor-ce-l-ar-putea-vandaliza
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 29 iunie 2023 23:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.