EVENIMENT. Un giurgiuvean ce trăiește în Municipiul Constanța, a lansat vineri, la ”Ateneul Bălănescu” volumul ”O istorie a construcțiilor navale la Giurgiu” (VIDEO)

EVENIMENT. Un giurgiuvean ce trăiește în Municipiul Constanța, a lansat vineri, la ”Ateneul Bălănescu” volumul ”O istorie a construcțiilor navale la Giurgiu” (VIDEO)

Așa cum vă anunțam într-o ediție anterioară a cotidianului nostru, vineri, 10 februarie, la Ateneul ”Nicolae Bălănescu” din Municipiul Giurgiu a avut loc lansarea cărții ”O istorie a construcțiilor navale la Giurgiu”, autor fiind un giurgiuvean ce locuiește de mai mulți ani în orașul Constanța.

Este vorba despre Gabriel Felician CROITORU, licențiat în Istorie și Științe administrative – specializarea Istorie – arheologie din cadrul Universității Ovidiu din Constanța, care, așa cum mărturisea, a dorit ca prin această lucrare să redea posterității, o mare parte din  Istoria Șantierului Naval Giurgiu, încă din secolul XVII și până în prezent.

Cartea, după  cum notează autorul în chiar prefața lucrării sale ”se dorește a fi un semn de recunoștință pentru navaliștii giurgiuveni, în primul rând, precum și pentru cei din întreaga țară, ca aparținători ai unui domeniu performant și de înaltă calificare, care a adus un foarte bun renume României prin rezultatele remarcabile obținute”.

De remarcat prezența unui public numeros și a unor oaspeți de excepție, implicați de-a lungul vremii, mai ales în perioada comunistă, în activitatea Șantierului Naval de la Giurgiu, astăzi pensionari.

La eveniment au mai participat Laurențiu Mironescu, președinte al Ligii Navale Române, dr. Carmen Irène Atanasiu, expert patrimoniu tehnic naval, vicepreședinte al Ligii Navale Române și redactor-șef al revistei „Marea Noastră” și comandor Marius-Laurențiu Rohart, directorul Muzeului Național al Marinei Române din Constanța și al Editurii M.N.M.R.

Rolul de gazdă, i-a revenit lui Ionel Muscalu, administrator public al municipiului Giurgiu,  la rândul său, om de cultură giurgiuvean.

Autorul a mai publicat până în prezent volumele: „Giurgiu sub administraţie otomană (secolele XV-XIX); Biserica „Sfânta Treime” şi cartierul Smârda din Giurgiu (coautor Bogdan Niculae); Giurgiu văzut de alţii; Evoluţia portului Giurgiu de la origini până în 1945.

Gabriel-Felician Croitoru este, în același timp, autorul a numeroase articole istorice, recenzii și studii de specialitate, licenţiat în Istorie, tema susţinută de el  fiind “Evoluţia portului Giurgiu de la origini până în 1945”. 

(Jurnal)

Așa cum vă anunțam într-o ediție anterioară a cotidianului nostru, vineri, 10 februarie, la Ateneul ”Nicolae Bălănescu” din Municipiul Giurgiu a avut loc lansarea cărții ”O istorie a construcțiilor navale la Giurgiu”, autor fiind un giurgiuvean ce locuiește de mai mulți ani în orașul Constanța. Este vorba despre Gabriel Felician CROITORU, licențiat în Istorie și […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/eveniment-un-giurgiuvean-ce-traieste-in-municipiul-constanta-a-lansat-vineri-la-ateneul-balanescu-volumul-o-istorie-a-constructiilor-navale-la-giurgiu-video/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=eveniment-un-giurgiuvean-ce-traieste-in-municipiul-constanta-a-lansat-vineri-la-ateneul-balanescu-volumul-o-istorie-a-constructiilor-navale-la-giurgiu-video
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 11 februarie 2023 14:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.