Greva din Învățământ continuă! Inspectorul general al IȘJ Giurgiu, prof. Ion Ghimpețeanu, ne oferă o situație statistică a ceea ce se întâmplă în școlile din județul Giurgiu…

Greva din Învățământ continuă! Inspectorul general al IȘJ Giurgiu, prof. Ion Ghimpețeanu, ne oferă o situație statistică a ceea ce se întâmplă în școlile din județul Giurgiu…

Punctul cel mai important de pe ordinea de zi, îl constituie situația   greviștilor pentru ziua de mâine, 6 iunie – ne declara luni, 5 iunie,  inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu, prof. Ion Ghimpețeanu.

  Ministerul solicita ca până maine , la ora 10:00  sa transmitem situatia  profesorilor care sunt în greva . Am constatat din statisticile  pe care le-am analizat  și centralizat  în județ   că astăzi erau 15 unități școlare ( grădinițe, CSS-uri), unde  nu se face grevă. Unități în care niciun cadru didactic, personal nedidactic și auxiliar nu este în grevă, precizând că această cifră este raportată la un număr de  183  de unități școlare .

Aceste 15 unități, unde nimeni nu face grevă sunt :  Clejani, Școala Gimnazială nr. 7 Giurgiu,  Clubul Sportiv Școlar Giurgiu,  Sfinții Martini Brâncoveni, adica Școala nr. 5 și Școala nr. 10 Giurgiu, Școala nr. 1 Giurgiu,  Grădinița nr. 8 Giurgiu, Seminarul Teologic din Giurgiu,  Grădinița ”Dumbrava Minunată”,  Grădinița ”Căsuța Fernecată” Giurgiu,  Școala Singureni,  Școala din Stoenești, Școala din comuna Toporu  și din Vedea, Colegiul Național Ion Maiorescu…

Mai sunt de asemenea unități școlare, unde sunt foarte puține cadre didactice în grevă.  Școala din Frătești – doar două persoane din totalul de 34,  Școala Specială Giurgiu – o persoană din totalul  de 31 și Școala Izvoarele- o persoană în grevă, din totalul  de 23 de  persoane. 

Secretarul de stat, Florin Lixandru  ne-a comunicat că se va iniția un proiect de modificare a Regulamentului  de Organizare și Funcționare  a Unităților de Învățământ Preuniversitar, ce vizează capitolul ce se referă la încheierea  situațiilor școlare , în sensul că un elev trebuie  să aibă media încheiată în funcție de câte ore are în planul de învățământ. Exemplificăm:  dacă la o materie  există două ore alocate în planul de învățământ ,  fiecare materie trebuie să aibă plus trei note  față de numărul de note  prevăzute  în  planul de învățământ, respectiv 5 note, conform algoritmului.

Sunt însă situații, la acest moment, când algoritmul nu este respectat  iar elevii nu au cinci note, iar profesorii  întreabă ce se întâmplă dacă nu au toate notele, neavând acum un cadru pentru a valida situația școlară.

Prin urmare, mâine , 6 iunie, Ministerul inițiază  un proiect de Hotărâre , un Ordin de Ministru probabil,  care va reglementa   această situație ,  pentru a se încheia mediile elevilor, mai ales  pentru cei aflați în clasele terminale (a opta și a XII-a)  având minim două note.

  O excepție de la regulă,  se va reglementa și cazurile  elevilor aflați în stare de corigență , unde trebuiau să aibă o nota în plus, chiar și în această situație , media se va putea încheia cu două note.

Este  importantă, crearea acestui cadru legal, pentru această perioadă , întrucât sunt mulți elevi care nu au toate notele  în conformitate cu reglementările  legislative  pe care le-am amintit, astfel că trebuia să se identifice o soluție, adaptata situației speciale prin care trecem.

În privința susținerii examenului de Bacalaureat se caută soluții , în zilele următoare, monitorizând totodată și ce se întâmplă cu stadiul grevei ,  dar ca primă variantă se ia  în calcul, dacă  se  prelungește greva , să   se decaleze examenul de competențe , după probele scrise . Însă dacă lucrurile se vor complica, probabil că Ministerul va veni cu   alte noutăți și reglementări .

Dacă vorbim de procentul general, la nivelul județului, a celor ce sunt în  grevă, constatăm  o ușoară scădere procentuală . Dacă în prima zi de grevă   procentul era  de  70 %, cu aproximație,  în ultima zi ,  miercuri, înainte să intrăm în aceste zile libere,  la nivelul județului  aveam  un procent de 57, 28% din totalul de participanți,.  Însă dacă ne raportăm doar la personalul didactic , procentul este de 61, 47%.  Câtă vreme personalul didactic auxiliar  și nedidactic  se cuantifică într-un procentaj de  42, 50%.

Monitorizăm situația și suntem în permanență în legătură cu Ministerul pentru a identifica soluții – ne-a mai precizat inspectorul general al IȘJ Giurgiu, prof. Ion Ghimpețeanu.

(Jurnal)

Punctul cel mai important de pe ordinea de zi, îl constituie situația   greviștilor pentru ziua de mâine, 6 iunie – ne declara luni, 5 iunie,  inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu, prof. Ion Ghimpețeanu.   Ministerul solicita ca până maine , la ora 10:00  sa transmitem situatia  profesorilor care sunt în greva . Am […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/greva-din-invatamant-continua-inspectorul-general-al-isj-giurgiu-prof-ion-ghimpeteanu-ne-ofera-o-situatie-statistica-a-ceea-ce-se-intampla-in-scolile-din-judetul-giurgiu/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=greva-din-invatamant-continua-inspectorul-general-al-isj-giurgiu-prof-ion-ghimpeteanu-ne-ofera-o-situatie-statistica-a-ceea-ce-se-intampla-in-scolile-din-judetul-giurgiu
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 6 iunie 2023 00:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.