În contextul în care Comisia Europeană a lansat o consultare…

PLUS Giurgiu

În contextul în care Comisia Europeană a lansat o consultare publică pe tema tratării acțiunilor împotriva mediului drept infracțiuni, deputatul USR PLUS Silviu Dehelean amintește de proiectul „DNA-ul pădurilor”.

Proiectul răspunde exact problemelor constatate de oficialii europeni, începând cu lipsa personalului specializat în detectarea, investigarea și judecarea infracțiunilor împotriva mediului.

Zi de zi apar noi dovezi despre cum funcționează Mafia Pădurilor și despre cu…m sunt furate pădurile României, ceas de ceas, zi de zi, de multe ori sub privirea indulgentă a celor puși politic să conducă instituții cheie.

Cu toate acestea, proiectul USR PLUS de înființare a unei Direcții de Investigare a Infracțiunilor de Mediu, instituție autonomă, pe modelul DNA și DIICOT, nu a întrunit consensul politic în legislatura trecută.

NU renunțăm la proiect! Cum nu renunțăm nici să luptăm pe toate fronturile pentru combaterea tăierilor ilegale de păduri. Vom face toate demersurile pentru ca proiectul „DNA-ul pădurilor”, reintrat în dezbatere parlamentară după decizia din septembrie 2020 a Curții Constituționale, să ajungă la cea mai bună formă și să fie adoptat.

„Vom continua să creăm consensul politic în jurul propunerii noastre, iar inițiativa Comisiei Europene ne ajută să transformăm această idee în realitate”, declară deputatul USR PLUS Silviu Dehelean, unul dintre autorii proiectului „DNA-ul pădurilor”.

Vezi mai multAr putea fi o imagine cu copac şi text care spune „European Commission Comisia Europeană: Silviu Dehelean

Comisia Europeană cere tuturor statelor membre ale Uniunii să creeze un DNA pentru infracțiunile de mediu, soluție la care USRPLUS s-a gândit deja, dar care nu …are încă sprijinul politic al partidelor din coaliția de guvernare. Sperăm că solicitările concrete ale Comisiei să dea un imbold inclusiv la București pentru crearea acestei structuri.

Comisia Europeană a lansat ieri o consultare publică privind tratarea acțiunilor împotriva mediului drept infracțiuni după ce a constat că aplicarea legilor în domeniu este insuficientă. Comisiarii au constatat că există o lipsă de personal specializat în detectarea, investigarea și judecarea unor asemenea infracțiuni, mai ales atunci când este implicată criminalitatea organizată și transfrontalieră. Exact acestei probleme răspundea propunerea USR de creare a unei structuri specializate în urmărirea infracțiunilor de mediu.

Noi vom continua să creăm consensul politic în jurul propunerii noastre, iar inițiativa Comisiei Europene ne ajută să transformăm această idee în realitate.

Vezi mai mult

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.