Jocurile de noroc, scoase de pe raza localităților. “Curățenie de toamnă” în planul Guvernului

Jocurile de noroc, scoase de pe raza localităților. “Curățenie de toamnă” în planul Guvernului

Pe data de 5 octombrie, Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență care reglementează dur jocurile de noroc. Se așteaptă taxe și garanții mai mari din partea operatorilor, amenzile aplicate pentru nereguli sunt mai ridicate, iar spațiul publicitar este restricționat drastic.

“Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care se stabilesc niveluri mai ridicate pentru taxele aferente licenţei de organizare şi de exploatare a jocurilor de noroc, care se plătesc anual, precum şi a taxelor speciale şi a garanţiilor depuse de companiile din acest domeniu”, declara în urma şedinţei Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Poate și mai importantă este schimbarea privind înregistrarea sediului în România pentru a putea activa în industria jocurilor de noroc.

„Dreptul de organizare şi exploatare a activităţii de jocuri de noroc să fie acordat doar societăţilor înmatriculate în România sau persoanelor juridice constituite legal într-un stat membru al Uniunii Europene sau în alte state semnatare ale Acordului privind spaţiul economic european sau din Confederaţia elveţiană, care au înregistrat un sediu permanent în România”, adăuga purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Această schimbare ar putea duce la plecarea unor operatori din România care în acest moment nu au sediul la noi în țară.

“Vreau să terminăm odată cu situația în care companiile de pariuri fac miliarde în România, dar trimit tot profitul în afara țării, și chiar în afara Uniunii Europene”, declara premierul Marcel Ciolacu la finalul ședinței de Guvern.

O altă ofensivă importantă împotriva jocurilor de noroc a prins tracțiune în Parlament, și vizează scoaterea locațiilor fizice a jocurilor de noroc în afara localităților.

Intersecții cu câte 4-5 agenții de pariuri în Giurgiu

Dacă luăm exemplul municipiului Giurgiu, după cum se vede și în poza articolului, există interesecții cu câte 4-5 locații pentru jocuri de noroc – cazinouri, păcănele, case de pariuri – unele chiar în vecinătatea școlilor și liceelor.

Conform propunerii din Parlament, acestea ar urma să fie scoase în totalitate în afara localităților. Cu excepția poate a site-uri de pariuri, viitorul nu arată prea roz pentru industria jocurilor de noroc în România. După cazurile repetate în care minori au fost găsiți de către autorități în agenții de pariuri, probabil casele de pariuri online rămân cea mai sigură variantă pentru jocurile de noroc, datorită siguranței procesului de verificare al jucătorilor.

Articolul Jocurile de noroc, scoase de pe raza localităților. “Curățenie de toamnă” în planul Guvernului apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Pe data de 5 octombrie, Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență care reglementează dur jocurile de noroc. Se așteaptă taxe și garanții mai mari din partea operatorilor, amenzile aplicate pentru nereguli sunt mai ridicate, iar spațiul publicitar este restricționat drastic. “Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care se stabilesc niveluri mai ridicate pentru […]

Articolul Jocurile de noroc, scoase de pe raza localităților. “Curățenie de toamnă” în planul Guvernului apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/jocurile-de-noroc-scoase-de-pe-raza-localitatilor-curatenie-de-toamna-in-planul-guvernului/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 19 octombrie 2023 12:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.