Joi, în conferință de presă, primarul Municipiului, Adrian Anghelescu, a explicat care este diferența între ”ce promitem și ce ne permitem”!

Joi, în conferință de presă, primarul Municipiului, Adrian Anghelescu, a explicat care este diferența între ”ce promitem și ce ne permitem”!

Unul din punctele dezbătute joi, 12 octombrie, în conferința de presa susținută de primarul Municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, l-a constituit Campusul DUAL, un proiect care pare mai mult unul al ambițiilor și orgoliilor politice, decât o necesitate reală a acestei comunități.

Pentru început, primarul Anghelescu a făcut un scurt istoric al etapelor acestui proiect, punctând în mai multe rânduri faptul că regulile au fost schimbate în timpul jocului, argumentând imposibilitatea ca Primăria Giurgiu să își poată asuma financiar acest mega proiect.

Totodată primarul a trecut în revistă și alte proiecte ce au fost sortite eșecului precum Piața de Pește, clădirea pentru ambarcațiuni, barajul ridicat pe canalul Cama și altele, ce se datorează predecesorului său, Nicolae Barbu.

În acest context, Adrian Anghelescu a menționat că proiectul Municipiului Giurgiu – și ce se va întâmpla peste 3- 5 și chiar peste mai mulți ani, cu acest oraș – este mai important decât orice proiect politic.

Pe fondul îndatoririi Primăriei, a ratei lunare de un milion două sute  de mii de lei noi, 12 miliarde vechi , este imposibil ca Primăria să își poată asuma această investiție, primăria fiind preluată pe maximul de îndatorare – a  spus Adrian Anghelescu, precizând că acest aspect a fost  iterat de  el în cadrul mai multor ședințe ale  Biroului politic Județean al PNL Giurgiu.

Tot în cadrul  acestor ședințe am conchis că sunt de acord, așa cum am fost când am pus la dispoziție terenurile  și  clădirile, de la ”Nicolae Bălănescu”  și atunci când Consiliul Județean a demarat toată   procedura și doream să fiu  partener în acest  proiect, numai că  așa cum spuneam anterior, s-au schimbat regulile jocului  și  nu mai pot fi eligibile  Consiliile de județ, ci  UAT-urile municipale  sau orășenești.

Mai mult, numai sunt eligibile clădirile vechi care urmează să  fie construite, ci numai clădirile noi și investițiile noi, cât și terenurile  de două hectare. 

Mi s-a cerut un teren, l-am edificat, le-am dat 4,7 hectare,  dezmembrând un loc de teren, situat pe șoseaua ”Portului”,  unde urma sa fie construit acel Campus.

Având în vedere noile reguli am spus, în cadrul acelei ședințe de care aminteam, având martori, că nu am cum să susțin acest Campus, deși mi-as fi dorit. 

Însă nu pot plăti nici măcar un studiu ”geo”,  fiindcă avem foarte multe priorități  și consider că aceste priorități chiar își au rostul…

Vorbim  de peste 1000 de dosare pentru locuințele tip ANL și locuințe sociale.

Nu pot susține, în contextul prezentat, pe timp de patru ani, așa cum este declarat, suma de 3 milioane, 8 sute de mii de lei,  pe an… Nu pot nici măcar o sută de milioane de lei, dar voi face un efort să pun la dispoziție cinci sute de mii de lei, pe patru ani!

  Alt măr al discordiei este cel  legat de preluarea terenului de la Primărie pentru construirea campusului, prin aprobarea unei hotărâri care să permită Consiliului Județean să devină lider de proiect.

Prin urmare votul consilierilor județeni este hotărâtor,  un vot prin care să se consfințească realizarea acestui proiect.

Până la lucruri concrete, vom asista însă la un război al declarațiilor politice, mărul discordiei transformându-se, la alegerile de anul viitor, într-un măr otrăvit, urmând să vedem cum vor fi împărțite rolurile și cine va mușca partea otrăvită.

Însă până la construirea Campusului, acest mamut cu picioare de lut, giurgiuvenii au alte preocupări pe agenda personală: mărirea prețurilor, calitatea infrastructurii acestui oraș, scăderea nivelului lor de trai și nu în ultimul rând, lipsa de investiții…și construcția incineratorului, problemă pe care nu pot să o omit de pe agenda mea de lucru – a mai spus primarul Adrian Anghelescu, în prima parte a conferinței de presă, susținută joi, 12 octombrie.

(Tincu Florian)

Articolul Joi, în conferință de presă, primarul Municipiului, Adrian Anghelescu, a explicat care este diferența între ”ce promitem și ce ne permitem”! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Unul din punctele dezbătute joi, 12 octombrie, în conferința de presa susținută de primarul Municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, l-a constituit Campusul DUAL, un proiect care pare mai mult unul al ambițiilor și orgoliilor politice, decât o necesitate reală a acestei comunități. Pentru început, primarul Anghelescu a făcut un scurt istoric al etapelor acestui proiect, punctând […]

Articolul Joi, în conferință de presă, primarul Municipiului, Adrian Anghelescu, a explicat care este diferența între ”ce promitem și ce ne permitem”! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/joi-in-conferinta-de-presa-primarul-municipiului-adrian-anghelescu-a-explicat-care-este-diferenta-intre-ce-promitem-si-ce-ne-permitem/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 13 octombrie 2023 01:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.