Mai multe gravuri în granit, în Piaţa Ovidiu din Constanţa. Acțiunea face parte dintr-un inedit proiect de promovare a patrimoniului material al zonei

Proiect unic de promovare a patrimoniului material al zonei – “Simboluri de Ziua Dobrogei”. În cadrul evenimentului desfăşurându-se pe 14 noiembrie. Urmează să fie montate mai multe plăci de granit pe care sunt gravate documente şi monumente istorice reprezentative pentru Dobrogea, în Piaţa Ovidiu din municipiul Constanţa.

Gravuri în granit, în Piaţa Ovidiu din Constanţa

Asociaţia Dobrogea de Patrimoniu vă invită duminică, 14 noiembrie, la ora 11.00, la evenimentul ‘Simboluri de Ziua Dobrogei’. Organizată în Piaţa Ovidiu, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanţa, manifestarea marchează Ziua Dobrogei şi pune accent pe multiculturalitatea din această regiune.

Din dorinţa de a promova patrimoniul material al oraşului, Asociaţia Dobrogea de Patrimoniu a realizat un proiect inedit, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanţa şi al sponsorilor. Acesta constă în gravarea pe o placă de granit a unui fragment din Proclamaţia pentru dobrogeni a Domnitorului Carol I şi montarea ei în faţa Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, au notat, printr-un comunicat de presă, reprezentanţii asociaţiei, potrivit Agerpres.

Gravuri in granit, in Piata Ovidiu din Constanta

Asociaţia Dobrogea de Patrimoniu a fost cea care a anunţat că un fragment din Proclamaţia pentru dobrogeni a Domnitorului Carol I este gravat pe prima placă de granit realizată în cadrul proiectului şi montată în faţa Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie, din zona veche a municipiului Constanţa.

În plus, în Piaţa Ovidiu va putea fi văzută, la data de 14 noiembrie, o altă placă de granit, care va prezenta clădirea-simbol a oraşului, mai precis Cazinoul, fiind cel mai cunoscut şi mai vizitat obiectiv de patrimoniu din Constanţa.

Constănţenii vor putea vedea, gravată în granit, faţada primului Palat Comunal, cea dintâi Primărie a Comunei Urbane Constanţa, în prezent sediul Muzeului de Artă Populară. Edificiul, monument istoric acum, a fost construit în Piaţa 23 Noiembrie, denumită astfel la acea vreme, în amintirea acestei zile însemnate pentru noi, găsim notat în comunicat.

Valoarea totală a lucrărilor este estimată la aproximativ 10.000 de euro, iar în cadrul acestui eveniment vor participa reprezentanţi ai autorităţii locale şi comunităţilor etnice din Constanţa, cu scopul de a susţine alocuţiuni cu ocazia Zilei Dobrogei – 14 noiembrie.

SURSĂ ARTICOL

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.