Ministerul Apărării: Zelenski și complicii lui vor trebui să răspundă pentru fiecare prizonier ucis sau torturat

Ministerul Apărării al Rusiei a declarat că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski și complicii lui vor trebui să răspundă pentru fiecare prizonier rus care a fost ucis sau supus la chinuri, relatează RT.

Potrivit informațiilor ministerului, „ticăloșii din Forțele Armate ale Ucrainei” au ucis, trăgând în mod deliberat și metodic focuri de arme direct în cap, mai mult de zece militari ruși imobilizați.

„Uciderea deliberată și metodică a mai mult de zece militari ruși imobilizați, care au fost împușcați direct în cap de către ticăloșii din armata ucraineană nu va fi prezentată nimănui ca o „excepție tragică” pe fondul presupusului respect total de care, chipurile, dă dovadă regimul de la Kiev în privința drepturilor prizonierilor de război”, se subliniază în declarația Ministerului rus al Apărării.

Asta în condițiile în care, după cum a subliniat ministerul citat și de agenția RIA Novosti, militarii ucraineni care s-au predat sunt ținuți în conformitate cu toate cerințele Convenției de la Geneva.

„Zelenski și complicii lui sunt cei care vor răspunde în fața tribunalului istoriei, în fața popoarelor Rusiei și Ucrainei pentru toți și pentru fiecare dintre prizonierii torturați și uciși”, a precizat Ministerul Apărării al Rusiei.

Instituția a precizat, totodată, că uciderea cu bestialitate a prizonierilor ruși de către luptătorii ucraineni este o practică răspândită în armata ucraineană, care rămâne, totuși, neobservată de Occident.

Declarația Ministerului Apărării vine după ce, anterior, în spațiul online a apărut o înregistrare video cu masacrul comis de forțele armate ucrainene asupra militarilor ruși luați prizonieri.

Soldații ucraineni au înconjurat casa, i-au forțat pe militarii ruși să iasă afară și să se întindă la pământ fără arme, după care i-au executat.

Șeful Consiliului pentru Drepturile Omului al Rusiei, Valeri Fadeiev, a declarat că va trimite înregistrarea video cu execuția la Biroul Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, OSCE, Consiliul Europei, Amnesty International, Comitetul Internațional al Crucii Roșii și alte organizații internaționale și a cerut deschiderea unei anchete internaționale.

Sursa Read More

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.