Numărul românilor care s-au infectat cu Sars-cov-2 după prima doză de vaccin. ”Nu s-au mai prezentat la rapel”

Numărul românilor care s-au infectat cu SARS-CoV-2 după prima doză de vaccin anti-COVID-19 a fost dezvăluit de medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de imunizare în România. Doctorul a precizat că aceste persoane nu s-au mai prezentat la rapel.

Care este numărul românilor care s-au infectat cu SARS-CoV-2 după prima doză de vaccin

Potrivit lui Valeriu Gheorghiță, după ce au primit prima doză de vaccin anti-COVID-19 s-au infectat cu noul coronavirus aproximativ 3.500 – 3.600 de persoane. Acesta a fost motivul pentru care acești oameni nu s-au mai prezentat pentru administrarea celei de-a doua doze.

”Sunt circa 3.500 – 3.600 de persoane care au dezvoltat infecţia cu SARS-CoV-2 după prima doză. Este, de altfel, principalul motiv pentru care aceste persoane nu s-au prezentat la doza de rapel, aşa cum erau programate în platformă”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Numarul romanilor care s-au infectat cu Sars-cov-2 dupa prima doza de vaccin. ”Nu s-au mai prezentat la rapel”
O persoana, imediat dupa ce a fost vaccinata de un cadru medical

Valeriu Gheorghiță, despre numărul românilor cu COVID-19, după vaccinare. Câte doze s-au pierdut

Medicul Valeriu Gheorghiță a mai spus că acest număr al persoanelor care au fost depistate cu COVID-19 după ce s-au vaccinat împotriva coronavirusului cu prima doză este mic comparativ cu cele aproximativ 700.000 de persoane deja imunizate. Coordonatorul campaniei a precizat că dozele de vaccin declarate pierdute reprezintă 0,2% din totalul celor distribuite.

”Din toate dozele distribuite până la acest moment, sunt declarate doze pierdute 2.273, ceea ce reprezintă 0,2% din totalul dozelor utilizate. Este mult, practic, sub ceea ce noi ne-am asumat 0,5% şi, respectiv, dacă ştim foarte bine, 10% conform Hotărârii de Guvern. Din punctul de vedere al gestionării dozelor, noi am considerat o limită de circa 0,5% în care am putea să ne încadrăm ca număr de doze pierdute, pentru că se pot întâmpla anumite incidente care compromit lanţul de frig şi pot, evident, să invalideze un număr mare de doze. Din acest punct de vedere, atenţia noastră e una cât se poate de bună şi, în baza procedurilor şi instrucţiunilor, încercăm să reducem la minimumul posibil riscul de a se întâmpla asemenea evenimente, dar evident că acest risc nu poate să fie 0”, a spus el.

Câte efecte adverse au fost înregistrate după vaccinarea anti-COVID-19

Numărul persoanelor vaccinate anti-COVID-19, de la începutul campaniei de imunizare în România, a ajuns, marți, la 715.748, dintre care 630.098 au primit serul Pfizer, 68.743 au primit Moderna și 16.907 au primit AstraZeneca.

Totalul reacțiilor adverse a ajuns la 3.070, dintre care 2.956 s-au manifestat la persoane imunizate cu Pfizer, 95 la persoane vaccinate cu Moderna și 19 la oameni care au primit serul AstraZeneca. Impact.ro actualizează datele referitoare la campania de vaccinare anti-COVID-19 în România zilnic, AICI!

Un nou efect al COVID-19, descoperit

O cercetare efectuată în Franța ce a fost publicată marți de revista Radiology a arătat că unii pacienți care au suferit forme grave de COVID-19 au rămas cu anomalii considerabile ale ochilor. În cadrul studiului au fost folosite imagini obținute prin rezonanță magnetică. Experții au atras atenția că infecția severă cu noul coronavirus poate duce la afecțiuni precum conjunctivita sau retinopatia, ce pot duce la pierderea vederii.

Astfel, autorii acestui studiu au atras atenția că ar trebui să se ia în considerare evaluarea oftalmologică a tuturor pacienţilor care s-au confruntat cu forme severe de COVID-19. Aceștia recomandă investigații precum examenul fundului de ochi şi tomografia în coerenţă optică.

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.