PREȘEDINTELE BEIANU, DIN NOU DESPRE CAMPUSUL DE LA GIURGIU

PREȘEDINTELE BEIANU, DIN NOU DESPRE CAMPUSUL DE LA GIURGIU

„Campus.

1. Proiectul Campus Politehnic Regional cu finanțare din PNRR este propus de un consorțiu regional compus din autorități locale și companii.

Nesemnarea contractului de finanțare de către primărie duce la creșterea neîncrederii sistemului economic in autoritățile locale și la perpetuarea stării de subdezvoltare a județului.

Se continuă în acest fel abordarea din anii anteriori, de lipsa de sprijin pentru mediul economic și pentru crearea de locuri de muncă. Există companii noi în Giurgiu care văd oportunitățile zonei și spun ca ar produce de 10 ori mult dacă ar fi sprijinite de autorități, sa aibă personal calificat și transport public.

2. Confinanțarea va fi asigurată de mai mulți parteneri – CJ, PMG, Politehnica București și 5 companii din judet – pe o perioada de 4 ani. CJ s-a angajat, prin hotărâre de consiliu, în fața Ministerului Educației și MIPE să preia și din contributia PMG, pentru a dezvolta acest proiect cu impact major la dezvoltarea regiunii.

3. Cofinanțarea este într-adevăr de puțin peste 20%, având în vedere nevoile uriașe ale județului și propunerile făcute de parteneri, în special de Politehnica București, de a realiza 11 laboratoare cu cele mai moderne tehnologii din domeniile tehnologiei, mediului și agriculturii.

4. Judetul Giurgiu este din păcate pe unul dintre ultimele locuri privind nivelul de educație. Este nevoie imperativă de acest proiect în zona de sud a României, la granita cu Bulgaria.

5. În fiecare an vor fi instruiți aproximativ 600 de elevi și studenți, în cele mai moderne laboratoare, cu profesori de la Politehnica și cu ajutorul companiilor unde vor face practică.

Companiile vor asigura 400 lei / luna de elev/student sub formă de bursă, pe lângă bursa de la stat de la Ministerul Educatiei.

Nu PMG plătește bursele.

Nu PMG va plati compensația pentru transport public pentru elevi și studenți.

6. Constat, cu părere de rău, că PMG nu dorește sa implementeze proiecte europene. Consiliul Judetean a ajutat semnificativ la realizarea prin PNRR a proiectului de achizitionare a 34 de autobuze electrice pt transport public, proiect de peste 70 milioane lei, cel mai mare din țară în sesiunea respectivă, fără nici o cofinantare, însă nici proiectul acesta nu se bucură de sprijinul PMG.

Vorbind despre campusul profesional dual, vorbim despre cel mai important proiect al județului în acest mandat și nu consider deloc oportun să renunțăm la el.

Până la semnarea contractului am contractat elaborarea PUZ, necesar pentru scrierea studiului de fezabilitate și am realizat studiul geologic. Plus recenta hotărâre de consiliu prin care ne angajăm să plătim întreaga cofinanțare și să demarăm, ulterior semnării contractului, procedura administrativă pentru preluarea terenului în domeniul public al județului.”

Dumitru Beianu – facebook.com

„Campus. 1. Proiectul Campus Politehnic Regional cu finanțare din PNRR este propus de un consorțiu regional compus din autorități locale și companii. Nesemnarea contractului de finanțare de către primărie duce la creșterea neîncrederii sistemului economic in autoritățile locale și la perpetuarea stării de subdezvoltare a județului. Se continuă în acest fel abordarea din anii anteriori, …


Autorul articolului C.E.
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-news.ro/news/index.php/2023/10/11/presedintele-beianu-din-nou-despre-campusul-de-la-giurgiu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://giurgiu-news.ro/news/index.php/feed/
Titlu original Giurgiu News
Data originala articol 12 octombrie 2023 18:04

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.