Programul activităților desfășurate la sediul Teatrului ”Tudor Vianu„ în săptămâna 12 – 18 februarie, 2024

Programul activităților desfășurate la sediul Teatrului ”Tudor Vianu„ în săptămâna 12 – 18 februarie, 2024

Marți, 13 februarie, ora 11.00, Sala Mare

”MICUL PRINȚ” (spectacol pentru copii)

Inspirat din bine-cunoscuta poveste scrisă de Antoine de Saint Exupery, acest spectacol aduce în scenă magia  universului „Micului Prinț” într-o adaptare inedită semnată de Laura Dumitrașcu Duică.

Este pentru prima dată când la teatrul giurgiuvean este pus în scenă un spectacol cu păpuși compuse.

Păpușile compuse sunt păpusi alcătuite dintr-un cap din spumă, format cu minuțiozitate și pictat, un schelet care susține costumul păpușii, în timp ce picioarele sunt ale actorului.

Ritmul în care păpușile sunt controlate  se stabilește în funcție de ritmul respirației maestrului mânuitor, iar motorul care le animã este SUFLETUL actorului.

Tot procesul mânuirii este încărcat de spiritualitate și misticism. Păpușa nu este un simplu obiect, ea devenind o prelungire a maestrului mânuitor.

–––––––––––––––––––––––––––––––-

Miercuri, 14 februarie, ora 19.00, Sala Mică

”CE VRĂJI A MAI FĂCUT SOȚIA MEA?” (comedie)

Senzualitate, fantezii și încurcături – cam așa s-ar descrie această comedie bulevardieră care, timp de o oră, ne face să râdem cu gura până la urechi și ne surprinde pe măsură ce povestea se derulează cu o viteză amețitoare.

Spectacolul surprinde o serie de întâmplări amuzante și surprinzătoare din viața unui cuplu din înalta societate, care își exprimă fanteziile într-un mod  nonconformist și neașteptat. Cei din jur, precum și publicul spectator, vor fi martori la eforturile lor inedite de a-și salva căsnicia.

Regia este semnată de Mihai Panaitescu, director al Teatrului de Artă Deva. Din distribuție fac parte: Anca Pascu, Robert Poiană, Vlad Bînzoiu, Filip Popa și Evelyn Marcu.

 

(Jurnal)

Articolul Programul activităților desfășurate la sediul Teatrului ”Tudor Vianu„ în săptămâna 12 – 18 februarie, 2024 apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Marți, 13 februarie, ora 11.00, Sala Mare ”MICUL PRINȚ” (spectacol pentru copii) Inspirat din bine-cunoscuta poveste scrisă de Antoine de Saint Exupery, acest spectacol aduce în scenă magia  universului „Micului Prinț” într-o adaptare inedită semnată de Laura Dumitrașcu Duică. Este pentru prima dată când la teatrul giurgiuvean este pus în scenă un spectacol cu păpuși […]

Articolul Programul activităților desfășurate la sediul Teatrului ”Tudor Vianu„ în săptămâna 12 – 18 februarie, 2024 apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/programul-activitatilor-desfasurate-la-sediul-teatrului-tudor-vianu-in-saptamana-12-18-februarie-2024/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 8 februarie 2024 18:10

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.