Protest al polițiștilor giurgiuveni. Nu vor să treacă la ture de 8 ore

Protest al polițiștilor giurgiuveni. Nu vor să treacă la ture de 8 ore

Este a doua zi la rând, când, în fața Inspectoratului Județean de Poliție Giurgiu, zeci de polițiști protestează.

Aceștia sunt nemulțumiți de decizia conducerii IPJ Giurgiu de a le schimba programul de lucru, de la 12 ore/tură, la 8 ore.

Sindicaliștii de la EUROPOL, SIDEPOL și SNPPC spun că sindicatele nu și-au dat acordul pentru dispoziția emisă de inspectorul șef al IPJ și astfel se încalcă Ordinul nr. 577 care prevede că o conducere a unui Inspectorat Județean de Poliție trebuie să se consulte cu sindicatele cu privire la modificarea programului de lucru.

Totodată, există un acord care se referă la raportul de serviciu dintre MAI și sindicate, unde se precizează că schimbarea programului de lucru trebuie să fie justificată și cu acordul sindicatelor, ceea ce, la Giurgiu, nu s-a întâmplat.

Ce probleme ar cauza trecerea de la un program de 12 ore, la unul de 8 ore?

Potrivit sindicaliștilor, noul program de lucru va crea numeroase probleme în rândul polițiștilor giurgiuveni:

  • prezența polițistului la program s-ar putea efectua cu dificultate, având în vedere că foarte mulți parcurg distanțe lungi de acasă până la locul de muncă;
  • deficitul de personal va face ca mulți polițiști să vină la serviciu din timpul liber;
  • cresc cheltuielile de transport;

Ce spune inspectorul șef al IPJ Giurgiu, chestorul Ionuț Dana despre decizia care a dus la revolta polițiștilor din  mediul urban?

La data de 19 octombrie a.c., a fost emisă dispoziția șefului Inspectoratului nr.25696, prin care, începând cu data de 1 noiembrie a.c., polițiștilor structurilor de siguranță publică și patrulare din mediul urban și cei ai structurilor de poliție rutieră, li se va organiza programul de lucru cu respectarea cadrului legal și dispozițional în vigoare.

Acest act administrativ a fost emis pentru eficiența folosirii resurselor și pentru îmbunătățirea calității serviciului polițienesc asigurat cetățenilor.” – IPJ Giurgiu

Sindicaliștii spun că vor merge mai departe cu protestele, în fiecare zi, dacă este nevoie și amenință chiar cu faptul că polițiștii nu vor mai răspunde la telefoanele personale atunci când vor fi solicitați la misiuni.

Este a doua zi la rând, când, în fața Inspectoratului Județean de Poliție Giurgiu, zeci de polițiști protestează. Aceștia sunt nemulțumiți de decizia conducerii IPJ Giurgiu de a le schimba…


Autorul articolului Redacție Giurgiu-Tribune
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/protest-al-politistilor-giurgiuveni-nu-vor-sa-treaca-la-ture-de-8-ore/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 31 octombrie 2023 15:27

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.