Rafila şi Streinu-Cercel, desfiinţaţi de un epidemiolog român din SUA: „Aţi optat pentru un politicianism de doi bani. O imagine cât 50.000 de decese”

„Din păcate, aţi optat pentru un politicianism de doi bani. Sorry. Prin cele două declaraţii aţi făcut la fel de multe deservicii luptei antipandemice ca şi Răzvan Constantinescu, Monica Pop, Adina Alberts sau Genoveva Dragnea”, a scris epidemiologul Cristian Apetrei despre comentariile făcute de cei doi medici.

Astfel, preşedintele Comisiei de Sănătate din Senat, medicul infecţionist Adrian Streinu-Cercel s-a declarat împotriva proiectului de lege care introduce obligativitatea certificatului de vaccinare la locul de muncă:

„Dacă lumea va refuza să-şi facă test pentru că nu va avea bani, şi aici vorbesc despre cei care lucrează la strâns gunoiul, cei care lucrează la companiile de apă, unde nu sunt salarii foarte mari, care reprezintă locuri deosebit de importante şi strategice în combaterea unei epidemii, cu ce ne vom trezi? Simplu. Cu gunoaie pe străzi, pentru că vor fi daţi afară conform acestei legi, fără apă potabilă, pentru că nu se vor mai duce la serviciu şi ca atare apa nu va mai fi decontaminată şi bună de băut, et cetera, et catera. Nu mai vorbesc de poliţişti, nu mai vorbesc de pompieri, nu mai vorbesc de celalalte. Toate aceste instituţii sunt strategice pentru combaterea unei epidemii. Şi atunci, nu cumva este o fractură de logică să venim cu un astfel de act normativ în acest context în care suntem în plin val epidemic. Chiar ne-a luat Dumnezeu minţile şi nu mai putem să judecăm corect?” – s-a arătat revoltat senatorul PSD.
Aceeaşi atitudine au avut-o şi deputatul PSD Alexandru Rafila:
„Proiectul de lege a avut două tipuri de amendamente. Unele au venit din partea coaliţiei majoritare PNL-USR-UDMR, un amendament din partea PSD, care a fost respins. E un proiect care a fost prost scris. El creează mai multe probleme decât generează soluţii, pentru că face câteva lucruri care sunt inacceptabile, creează discriminări între diferite categorii sociale, impune, de exemplu, plata testelor de către personalul medical, cei care nu doresc încă să se vaccineze, şi lucrul ăsta nu cred că este suportabil de către sistemul medical în momentul de faţă. De aceea noi am şi propus un moratoriu.”

Cum se dă eficient un cap în gură campaniei de vaccinare

Redăm mai jos postarea epidemiologului Cristian Apetrei: 
„Astăzi am să fac totuşi o excepţie de la regula textelor lungi şi am să vă dau o imagine care face nu cât 1000 de cuvinte, ci cât 60.000 de doze de vaccin  pe zi sau cât 50.000 de decese.
S-a vorbit în continuu de la începutul pandemiei că nu li s-a dat ocazia specialiştilor să discute şi să explice. Că nu au fost implicaţi în decizii. Din acest motiv, la alegeri, când am auzit că doi mari specialişti intră în politică, m-am bucurat. “Iată ocazia să-şi facă glasurile auzite.” Când am văzut că îşi fac glasurile auzite Sosoaca şi Laşcă, m-am gadit că totuşi cei doi experţi lucrează în linişte. Şi de lucrat au lucrat. Vă prezint şi graficul cu rezultatul imediat al muncii lor. Două intervenţii! Două! Amândoi în doua camere diferite! Cu impactul pe care îl vedeţi. PSD, prin vocile lor avizate a dat o ştangă activiatii guvernului, iar campania de vaccinare a luat un cap în gură. Un cap avizat. Adică două”, a scris Apetrei.

„Nu este normal ca mama mea şi restul rudelor mele şi ale altora care s-au vaccinat, să trebuiască să plătească pentru testare”

„Domnului Senator Adrian Streinu Cercel aş dori să-i răspund: „Da. Unora dintre noi, se pare că le-a luat Dumnezeu minţile şi nu mai pot să judece corect.  Aşa e.”
Mă opresc, nu înainte de a-i explica domnului Profesor Rafila că, din moment ce statul (nu Guvernul, STATUL!) a asigurat în mod gratuit cetăţenilor săi o modalitate sigură de control al pandemiei, dacă cineva s-a hotărât s-o refuze, e treaba lui. Nu este normal ca mama mea, sora mea, nepotul meu şi restul rudelor mele, ale tale, ale sale şi ale altora care şi-au făcut datoria cetăţenească şi s-au vaccinat, să trebuiască să plătească pentru testare. Şi aşa plătesc pentru atitudinea descreierată a antivaxxerilor cu drepturile şi libertăţile lor, pentru că nu se mai termină odată cu demenţa asta. Plătesc cu sănătatea copiilor lor care nu se pot vaccina. A părinţilor lor care mor degeaba. 
S-au plătit vaccinuri, nu? Atunci de ce trebuie să plătim ATI, medicamente, teste şi tot tacâmul? Păi cu banii aruncaţi cu graţie şi forţă dacică pe fereastră din cauza asta se puteau face două autostrăzi, nuş’câte spitale, şcoli, grădiniţe, creşe, ba chiar şi catedrale. Nu?”, a scris Apetrei.

Graficul postat de Apetrei pe pagina sa de Facebook care arată scăderea ritmului de vaccinare după declaraţiile celor doi medici. 

„Aţi făcut la fel de multe deservicii luptei antipandemice ca şi Răzvan Constantinescu, Monica Pop, Adina Alberts sau Genoveva Dragnea”

„Discriminare faţă de personalul medical nevaccinat? Care discriminare? Poate vă referiţi la discriminarea negativă faţă de oamenii care au trebuit să înveţe de s-au spetit că să-şi ia o diplomă, în timp ce alţii au trecut cum a dat Dumnezeu şi au ajuns acum să-şi exhibe incompetenţa crasă în toate felurile (şi mai ales debitând toate bouteniile imaginabile cu privire la vaccin)? Mă iertaţi, personalul medical care nu se vaccinează trebuie să suporte măcar costurile testării. Aşa se face peste tot în lume, şi aşa e corect. Tehniciana mea veterinară care a optat să nu se vaccineze pentru că alăpta (în definitiv, un motiv rezonabil) îşi plăteşte săptămânal testarea şi abia aşteaptă înţărcarea ca să se vaccineze. Dumneavoastră domnilor profesori, şi experţi, ar trebui să ştiţi toate astea. Din păcate, aţi optat pentru un politicianism de doi bani. Sorry. Prin cele două declaraţii aţi făcut la fel de multe deservicii luptei antipandemice ca şi Răzvan Constantinescu, Monica Pop, Adina Alberts sau Genoveva Dragnea. 
Daca nu credeţi, citiţi graficul ataşat. E clar? Şi vedeţi că n-a scăzut numărul de prime doze administrate pentru că s-a perceput că a trecut valul patru, pentru că decesele tot sus sunt.
Ei, şi acum, dragii moşului, să vedem ce doctori dau like-uri. E o buna proba. A cam venit momentul să avem şi puţin curaj.”

Cine este Cristian Apetrei

Virologul Cristian Apetrei este profesor universitar şi cercetător în cadrul Diviziei de Boli Infecţioase a Departamentului de Medicină, la Şcoala de Medicină şi la Departamentul de Boli Infecţioase şi Microbiologie a Şcolii de Sănătate Publică al Universităţii din Pittsburgh. 
Vă mai recomandăm 

SURSĂ ARTICOL

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.