Restaurantele au început să scrie în meniu valorile nutriționale ale preparatelor

Restaurantele au început să scrie în meniu valorile nutriționale ale preparatelor

Din 15 martie, restaurantele, fast food-urile, cantinele sunt obligate să afișeze în meniu, pentru fiecare preparat în parte, numărul de E-uri și valorile nutriționale.

De exemplu, dacă ați ales o porție de chifteluțe marinate, în meniu trebuie să regăsiți, lângă produsul dorit, ce conțin chifteluțele, din ce carne sunt preparate, care este valoarea energetică, cantitatea de grăsimi, acizi grași saturați și zaharuri.

În acest fel, veți sti cu exactitate câte calorii are porția de mâncare și dacă conține vreun ingredient pe care nu-l agreați.

Deja, restaurantele au început să afișeze aceste informații suplimentare în meniuri, o modalitate prin care clienții nu mai pot fi păcăliți când, de pildă, în loc de smântână se folosește ulei de palmier sau în loc de sosul casei găsim sos de la conservă.

Ordinul care stabileşte ce informaţii trebuie să pună la dispoziţie operatorul economic din alimentaţie publică a intrat în vigoare în 15 martie 2023, fiind emis de Autoritatea Nsțională pentru Protecția Consumatorului.

Propietarii de restaurante, fast food-uri, unități de catering care nu vor afișa valorile nutriționale ale preparatelor riscă să se trezească cu activitatea suspendată.

Din 15 martie, restaurantele, fast food-urile, cantinele sunt obligate să afișeze în meniu, pentru fiecare preparat în parte, numărul de E-uri și valorile nutriționale. De exemplu, dacă ați ales o…


Autorul articolului Redacție Giurgiu-Tribune
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/restaurantele-au-inceput-sa-scrie-in-meniu-valorile-nutritionale-ale-preparatelor/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 16 martie 2023 14:26

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.