S-a ieftinit motorina. Staţiile unde a ajuns sub 7 lei litrul, cel mai mic preţ de la începutul războiului din Ucraina

S-a ieftinit motorina. Staţiile unde a ajuns sub 7 lei litrul, cel mai mic preţ de la începutul războiului din Ucraina

Motorina s-a ieftinit miercuri şi a scăzut sub preţul de 7 lei pe litru, pentru prima dată de la declanşarea războiului din Ucraina.

Astfel, miercuri, cea mai ieftină motorină standard costă 6,98 lei litrul la staţia Petrom din Bucureşti, de pe strada Dr. Herescu.

Şi la Lukoil, la staţia din b-dul Preciziei, motorina standard costă miercuri 6,99 lei litrul.

La restul staţiilor, motorina standard trece miercuri de 7 lei litrul.

La mijlocul lui februarie 2022, înainte de începerea războiului din Ucraina, cea mai ieftină benzină standard la Petrom era tot sub 7 lei litrul.

Şi benzina s-a ieftinit miercuri, cu 0,03 lei pe litru la staţiile Petrom, OMV şi Lukoil, şi cu 0,02 la Rompetrol şi Mol.

De ce cresc sau scad prețurile pentru benzină sau motorină la pompă

Prețurile carburanților în stațiile de alimentare au o evoluție similară cu cea a cotațiilor internaționale Platts pentru benzină și motorină, dar cu o diferența de câteva zile, a constatat Consiliul Concurenței în urma unui studiu care reanalizează modul în care modificările cotațiilor care se transmit în prețurile la pompă.

Cotația Platts este un preț de referință internațional pe piața benzinei sau motorinei și reprezintă o valoare reflectată de cererea, oferta și tranzacțiile realizate între traderi pe piața angro a combustibililor. Cotațiile Platts nu sunt date publice, iar pe termen lung tind să urmeze același trend cu prețurile barilului de petrol.

Așadar, atunci când cotațiile internaționale Platts la benzină și motorină cresc, se majorează și prețul la pompă al carburanților în România, iar când cotațiile scad, se diminuează prețul acestora în stațiile de alimentare.

Cea mai mare parte a ajustării prețurilor la pompă se produce în interval de o săptămână, atât la creșterea, cât și la scăderea cotației internaționale de referință Platts.

 

sursa: antena3.ro

Motorina s-a ieftinit miercuri şi a scăzut sub preţul de 7 lei pe litru, pentru prima dată de la declanşarea


Autorul articolului Autor Reflectorul de Sud
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://reflectoruldesud.ro/s-a-ieftinit-motorina-statiile-unde-a-ajuns-sub-7-lei-litrul-cel-mai-mic-pret-de-la-inceputul-razboiului-din-ucraina/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://reflectoruldesud.ro/feed/
Titlu original Reflectorul de Sud
Data originala articol 19 aprilie 2023 11:32

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.