Se REDESCHIDE casa memorială a lui Amza Pellea. Fiica marelui actor a făcut anunţul

Se REDESCHIDE casa memorială a lui Amza Pellea. Fiica marelui actor a făcut anunţul

Oana Pellea a anunţat vineri, printr-un mesaj postat pe Facebook, că se redeschide casa memorială a actorului Amza Pellea, celebrul său tată.

„Astăzi, 7 aprilie, ziua în care tata a văzut lumina zilei, vreau să fac un anunț. Casa Memorială «Amza Pellea» din Băileşti îşi va redeschide porțile, în haine noi şi va funcţiona în regim permanent. Trebuie să mulțumesc președintelui Consiliului Judetean Dolj, domnul Cosmin Vasile şi domnului Florin Ridiche, director al Muzeului Olteniei Craiova. Fără sprijinul excepțional acordat de către dânșii… Casa Memorială ar fi rămas închisă… Domnii mei, vă adresez UN MARE MULTUMESC, în numele tatălui meu şi al meu personal! Vă mulțumesc pentru că îi cinstiți memoria, asa cum se cuvine, celui care a iubit din tot sufletul Oltenia şi pe olteni!”, este mesajul transmis de actrița Oana Pellea.

Casa Memorială fusese închisă, după ce fiica actorul a decis acest lucru, supărată fiind pe autorităţile locale, pe care le acuza că nu fac nimic pentru această casă memorială.

„Casa Memorială «Amza Pelea» din Băilești a fost înființată la inițiativa unui om. Dacă nu ar fi fost el… nu ar fi existat nici inițiativa, și nici Casa Memorială. Un singur om a inițiat Drumul Luminii la Băilești. În fiecare dată de 12 decembrie, oamenii și copiii din Băilești ieșeau pe străzi cu lumânări aprinse pentru sufletul lui tata… de la troița ridicată tot de același om în cinstea lui tata… și mergeau până la Casa Memorială «Amza Pellea»… așa cum mergi de Paște purtând Lumina”, scria actrița la momentul în care fostul primar din Băileşti a murit, în decembrie, anul trecut.

sursa: gandul.ro

Oana Pellea a anunţat vineri, printr-un mesaj postat pe Facebook, că se redeschide casa memorială a actorului Amza Pellea, celebrul


Autorul articolului Autor Reflectorul de Sud
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://reflectoruldesud.ro/se-redeschide-casa-memoriala-a-lui-amza-pellea-fiica-marelui-actor-a-facut-anuntul/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://reflectoruldesud.ro/feed/
Titlu original Reflectorul de Sud
Data originala articol 19 aprilie 2023 22:32

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.