In interviul acordat televiziunii CBS, difuzat de Antena 3 pe 20 februarie, Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei, a confirmat varianta ucrainiană potrivit căreia una din rachetele trase de ruși din Marea Neagra a survolat și teritoriul României.

Una dintre rachetele sistemului de apărare ucrainean a căzut pe teritoriul polonez, omorând oameni. Şi aceasta a fost o consecință directă a unui atac cu rachete din partea Rusiei asupra Ucrainei. 

Acum câteva zile, o altă rachetă a trecut peste teritoriul României. A fost trimisă pe deasupra teritoriului României şi da, văd multe amprente ale forțelor ruseşti, ale serviciilor ruseşti în Moldova. Polonia oferă sprijin financiar pentru ca Moldova să supraviețuiască în această perioadă foarte dificilă”, a mai spus premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, într-un interviu acordat pentru CBS News.

Nu am cunoștință că l-ar fi contrazis cineva din România pe premierul polonez. Se spune că și tăcerea este un răspuns. 

Dacă este așa, autoritățile militare române riscă să-și compromită  credibilitatea  în fața opiniei publice,  fiind puse  sub semnul întrebării explicațiile date despre mai multe evenimente care s-au petrecut în apropierea granițelor cu Ucraina. Să nu uităm de drona care a plecat din Ucraina, a trecut peste România și Ungaria și a căzut în Croația. Pot fi puse sub semnul întrebării și cauzele prăbușirii celor 2 aeronave în județul Tulcea. Se pune întrebarea și cât de sigure sunt măsurile de supraveghere ale spațiului nostru aerian.

Dacă exagerează ucrainienii și polonezii, pentru a atrage și România în jocul declarațiilor belicoase despre agresiunea rusă în Ucraina, nu putem ști… dacă niciun oficial nu iese să contrazică declarația lui Morawiecki.



 

Citeste pe larg

Despre o racheta pierdută… și despre distrugerea unui mit modern Să ne punem în context: luni, la Ankara, șeful CIA s-a întâlnit în mod discret cu șeful FSB pentru a pune bazele următoarelor negocieri între adevărații beligeranți din Ucraina: Rusia și USA. Președintele Chinei, Xi, i-a spus lui Biden laCiteste pe larg

Noua rachetă strategică ”Sarmat” va garanta securitatea Rusiei în următorii 30-40 de ani, sistemul de apărare anti-rachetă al Statelor Unite fiind neputincios în fața ei, a declarat șeful corporației Roskosmos, Dmitri Rogozin (în imagine), citat de agenția Interfax. ”Nu degeaba spunem că nu este vorba despre nici o lăudăroșenie, noiCiteste pe larg

Racheta s-a dezintegrat la intrarea în atmosferă şi a traversat Oceanul Atlantic, Peninsula Iberică, Marea Mediterană şi Peninsula Arabică, apoi rămăşiţele sale au ajuns în Oceanul Indian. Potrivit The Guardian, oameni din Iordania şi Oman au surprins în imagini rămăşite din rachetă. Incidentul a fost însă criticat de şeful NASA, care esteCiteste pe larg