Rogozin: Racheta ”Sarmat” va asigura securitatea Rusiei timp de 30-40 de ani

Noua rachetă strategică ”Sarmat” va garanta securitatea Rusiei în următorii 30-40 de ani, sistemul de apărare anti-rachetă al Statelor Unite fiind neputincios în fața ei, a declarat șeful corporației Roskosmos, Dmitri Rogozin (în imagine), citat de agenția Interfax.

”Nu degeaba spunem că nu este vorba despre nici o lăudăroșenie, noi chiar înțelegem că, pentru 30-40 de ani de acum înainte, ”Sarmat” va asigura baza securității noastre”, spus Rogozin pentru postul de televiziune Pervîi kanal.

”În următoarele decenii, Statele Unite nu vor putea face nimic în stare să pună sub semnul îndoileii capacitățile noastre”, a declarat Rogozin.

”Actualele sisteme de apărare anti-rachetă ale SUA, ba chiar și cele viitoare, nu vor avea timpul necesar pentru a reacționa la intrarea ”Sarmat” în spațiul cosmic. Iar de prins, nici nu se pune problema. Este o rachetă cu caracteristici unice de invulnerabilitate”, a spus Rogozin.

Interfax amintește că, la 20 aprilie 2022, Ministerul Rus al Apărării, a anunțat prima lansare cu succes, din cadrul programulului de testare, a rachetei balistice intercontinentale ”Sarma”t de pe aerodromul Plesețk (nordul părții europene a Rusiei).

 

 

 

 

 

Sursa Read More

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.