Un lot de banane, retras din magazine. Fructele conțineau un nivel mult prea mare de pesticide

Un întreg lot de banane a fost retras din magazine din cauza nivelul mult prea mare de pesticide pe care îl conținea. Inspectorii ANSVSA anunță și că două tipuri de înghețată au fost retrase și ele de pe rafturile unui lanț de  supermarketuri din România.

Este vorba despre banane din Ecuador, lot 1101, care au depășit valorile admise de reziduri de pesticide. Respectivele fructe au fost comercializate în perioada 13 – 17 martie.

Bananele trebuiesc distruse, cumpărătorii primind contravaloarea lor

„Vă informăm ca urmare a depășirii valorilor admise de reziduuri de pesticide (CLORPIRIFOS) Yellow Fresh Fruits SRL a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a articolului menționat mai jos. Motivul rechemării: depășire a valorilor admise de reziduuri de pesticide (CLORPIRIFOS)”, informează ANSVSA.

„Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus, comercializate în perioada 13.03.2022 – 17.03.2022, să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze în magazinele Kaufland până pe data de 01.04.2022, urmând să le fie restituită contravaloarea lor (în baza bonului fiscal)”, arată sursa citată.

Două tipuri de înghețată retrase și ele de la vânzare

În plus ANSVSA mai informează Mars a rechemat voluntar din România produsele de înghețată Twix și Bounty, din cauza prezenței oxidului de etilenă într-un ingredient produs de unul dintre furnizori, la niveluri mai mari decât cele permise de legislația UE.

Anunțul vizează loturile 022E1DOE01, 022F2DOE01 și 022F3DOE01 din înghețata Twix și loturile 025C1DOE02, 025D1DOE02, 025E1DOE02 și 025E3DOE02 din înghețata Bounty.

Pentru returnarea contravalorii produselor, ANSVSA anunță că lucrurile sunt foarte simple. Astfel, persoanele care doresc rambursarea banilor trebuie să trimită poza ambalajului fiecărui produs, împreună cu numele și prenumele, numărul de telefon, adresa de e-mail și adresa poștală pe adresa companiei.

Nu cu mult timp în urmă, de pe piață au fost retrase mai multe loturi de rodii și portocale, tot în urma depistării unor concentrații mari de pesticide în fructe.

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.