Un nou model de încălțăminte: ”De Doamne Ajută!”

Un nou model de încălțăminte: ”De Doamne Ajută!”

Iată că pentru un creator de încălțăminte chiar și icoanele au devenit  modele pentru realizarea unor ghete ale căror fețe, după cum puteți constata din imaginea de generic, întruchipează pe Fecioara Maria cu pruncul Iisus.

Inedita încălțăminte pare să promită că îi  va feri pe cumpărători de bătături și dureri de picioare,  în orice împrejurare!

Probabil că autorul ghetelor a fost inspirat de  vechea expresie latinească ”Per pedes apostolorum”, însemnând: „Cu picioarele apostolilor” – adică „pe jos”!, o  expresie ce derivă de la cuvântul grecesc „apostolos”, care înseamnă „trimis departe”.

Și cum, în vechime, acești trimiși departe, umblau pe jos, s-a ajuns, prin comparație, să se spună despre cei porniți în drumeții lungi, că merg „per pedes apostolorum”.

Cu siguranță creatorul ghetelor a scontat pe succesul vânzării lor,  cu prioritate creștinilor practicanți ce nu vor rata ocazia ca de sărbători și în zilele de  duminică, la biserică, să poarte cu evlavie această încălțăminte.

Altfel spus, ghetele acestea sunt…”De Doamne ajută!”

Articolul Un nou model de încălțăminte: ”De Doamne Ajută!” apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Iată că pentru un creator de încălțăminte chiar și icoanele au devenit  modele pentru realizarea unor ghete ale căror fețe, după cum puteți constata din imaginea de generic, întruchipează pe Fecioara Maria cu pruncul Iisus. Inedita încălțăminte pare să promită că îi  va feri pe cumpărători de bătături și dureri de picioare,  în orice împrejurare! […]

Articolul Un nou model de încălțăminte: ”De Doamne Ajută!” apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/un-nou-model-de-incaltaminte-de-doamne-ajuta/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 4 septembrie 2023 16:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.