”Vignietă nevalabilă”, un nou mod de extorcare a românilor, de bani, pe teritoriul bulgăresc!

”Vignietă nevalabilă”, un nou mod de extorcare a românilor, de bani, pe teritoriul bulgăresc!

Conform celor de la  Mytex.ro, de ceva timp, pe partea bulgară a luat amploare o nouă metodă de extorcare a românilor a luat avânt: așa-zisa „vignietă nevalabilă”.

Există, e adevărat, șoferi care ignoră deliberat obligația de a plăti taxa de drum.

Însă sunt deja de notorietate cazurile în care altora, cărora li se impută fel de fel de nereguli în documentul pe care-l posedă ce atestă plata taxei, li se reține abuziv certificatul de înmatriculare de către funcționarul care încasează taxa de pod… până „își rezolvă problema cu colega”.

Iar problema se rezolvă invariabil în doar două moduri: ori cu plata unei sume între 70 – 150 leva la un POS mobil, dintr-o mașină pentru care nu se eliberează niciun document care să ateste fapta penalizată (și care să poată fi, eventual, contestată), ori, după caz, cu o sumă ceva mai mică, ce ulterior se împarte între  cei ce ți-o percep.

De menționat este faptul că șoselele Bulgariei sunt împânzite de camere video fixe și mobile, de echipaje dotate cu aparatură performantă care în cazul în care constată în trafic un autovehicul ce nu a achitat taxa de drum, au posibilitatea să intervină imediat.

Ca atare, este ilogic să se procedeze în felul acesta și să se simuleze  constaterea unor astfel de nereguli, când sistemul de supraveghere video pare mai mult decât suficient.

Așa că atenție mare la cei ce vă opresc pe șoselele din Bulgaria și vă spun că vignieta cumpărată de dvs. nu este valabilă!

(Jurnal)

Articolul ”Vignietă nevalabilă”, un nou mod de extorcare a românilor, de bani, pe teritoriul bulgăresc! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Conform celor de la  Mytex.ro, de ceva timp, pe partea bulgară a luat amploare o nouă metodă de extorcare a românilor a luat avânt: așa-zisa „vignietă nevalabilă”. Există, e adevărat, șoferi care ignoră deliberat obligația de a plăti taxa de drum. Însă sunt deja de notorietate cazurile în care altora, cărora li se impută fel […]

Articolul ”Vignietă nevalabilă”, un nou mod de extorcare a românilor, de bani, pe teritoriul bulgăresc! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/vignieta-nevalabila-un-nou-mod-de-extorcare-a-romanilor-de-bani-pe-teritoriul-bulgaresc/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 25 septembrie 2023 23:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.