De la începutul acestui an, persoanele vârstnice care au o pensie mai mică de 1.608 lei, vor beneficia de medicamente compensate cu 90%!!

De la începutul acestui an, persoanele vârstnice care au o pensie mai mică de 1.608 lei, vor beneficia de medicamente compensate cu 90%!!

Veste bună pentru cei bolnavi. Da 1 ianuarie 2023, plafonul va crește de la 1.429 lei la 1.608 lei, conform anunțului făcut de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Asta înseamnă că vârstnicii care au o pensie mai mică de 1.608 lei vor beneficia de medicamente compensate cu 90%.

„De programul pentru compensarea cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor beneficiază toţi pensionarii cu venituri din pensii şi indemnizaţie socială sub valoarea menţionată, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri”,  precizeazp Casa Naționașă a Asigurărilor de Sănătate.

 De precizat că  nu se va lua în calcul ajutorul financiar instituit prin Ordonanţa de Urgenţă 168/2022 pentru pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii din sistemul pensiilor militare de stat şi beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale/sectoriale de pensii, cu venituri mai mici sau egale cu 3.000 lei/lună.

Ajutorul se va acorda în două tranşe, în lunile ianuarie şi octombrie 2023, prin casele teritoriale/sectoriale de pensii.

(Jurnal)

Veste bună pentru cei bolnavi. Da 1 ianuarie 2023, plafonul va crește de la 1.429 lei la 1.608 lei, conform anunțului făcut de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Asta înseamnă că vârstnicii care au o pensie mai mică de 1.608 lei vor beneficia de medicamente compensate cu 90%. „De programul pentru compensarea cu 90% […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/de-la-inceputul-acestui-an-persoanele-varstnice-care-au-o-pensie-mai-mica-de-1-608-lei-vor-beneficia-de-medicamente-compensate-cu-90/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=de-la-inceputul-acestui-an-persoanele-varstnice-care-au-o-pensie-mai-mica-de-1-608-lei-vor-beneficia-de-medicamente-compensate-cu-90
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 2 ianuarie 2023 19:01

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.