Ai bancnote de 50.000 de lei prin casă? Iată câţi bani poţi obţine pe ele acum

Ai și tu bancnote vechi de 50.000 de lei acasă? Trebuie să-ți spunem că sunt foarte mulți colecționari extrem de interesați de aceste bancnote scoase din uz. Aceștia sunt dispuși să ofere sume frumoase de bani pentru a intra în posesia unei astfel de bancnote, însă suma depinde de mai multe aspecte. Vezi în rândurile de mai jos la cât poate ajunge aceasta!

Cu cât se vinde o bancnotă de 50.000 de lei

Colecționarii se dau în vânt după bancnotele de 50.000 de lei din anul 2001. Aceștia vânează anumite exemplare, care întrunesc mai multe condiții. Depinde starea în care se află hârtia, dar depinde și seria acesteia. Dacă este o serie limitată, atunci valoarea ei crește considerabil.

Așadar, nu aruncați banii vechi, chiar dacă nu mai puteți face nimic cu ei. Nu sunt nici antici, dar nici noi, iar mulți uită de ei prin pod sau prin beci, când, de fapt, ar putea să-i vândă și să scoată un profit frumos. O astfel de bancnotă se vinde chiar și cu 200 de lei celor pasionați de numismatică.

Cu cat se vinde o bancnota de 50.000 de lei

Detaliile bancnotei de 50.000 de lei

„Avers: Portretul compozitorului George Enescu (1881-1955), privit din faţă. În centru, sunt ilustrate: un element floral reprezentând o garoafă (Dianthus dianthus), două note muzicale şi o vioară. Sus, stema României, denumirea băncii centrale emitente, „BANCA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI”, şi medalion cu sigla „B.N.R.”. Jos, valoarea nominală în cifre şi litere „50.000 lei CINCIZECI MII”. În stânga, semnăturile guvernatorului, casierului central şi anul emisiunii „2001”. În dreapta, vertical, valoarea „CINCIZECI MII 50.000”.

Revers: În centru, este ilustrat Ateneul Român. În dreapta, imaginea unui pian. Sus, sînt imprimate: valoarea nominală „50.000” atît pe verticală cît şi pe orizontală, denumirea băncii centrale „BANCA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI” şi sigla B.N.R. Jos, în dreapta, valoarea nominală în litere şi cifre „CINCIZECI MII lei 50.000”, iar în stânga, dreptunghi cu sigla B.N.R. În planul din stînga ferestrei transparente este redat vertical textul: „FALSIFICAREA ACESTOR BILETE SE PEDEPSEŞTE CONFORM LEGILOR”. Seria şi numărul bancnotei, tipărite cu litere şi cifre în două culori, negru şi roşu, sunt imprimate astfel: cele cu cerneală neagră şi caractere de aceeaşi înălţime sunt amplasate vertical în stânga reversului bancnotei; cele cu cerneală roşie şi caractere de înălţime crescătoare sunt amplasate în dreapta reversului bancnotei”.

Iată care sunt elementele de siguranţă:

Fereastra transparentă: Zona clară, din partea stângă, pe aversul bancnotei. În interior este imprimată valoarea nominală „50000”.
Filigranul: imaginea în oglindă a portretului lui George Enescu şi sigla BNR aflate deasupra ferestrei transparente (privind aversul). Filigranul este vizibil când bancnota este luminată din partea opusă privitorului.
Elementul de suprapunere avers-revers: Când bancnota este luminată din partea opusă privitorului, elemente ale lirei aflate pe avers, sub denumirea băncii centrale, se suprapun perfect cu elementele imprimate pe revers formând o imagine completă.
Supraimprimare sidefată: pe avers, portretul şi sigla BNR. Când bancnota este înclinată, apare efectul sidefat.

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.