Polenul din aer, dușmanul giurgiuvenilor în această perioadă. Din păcate, la Giurgiu nu există medic alergolog! Ce e de făcut?

Polenul din aer, dușmanul giurgiuvenilor în această perioadă. Din păcate, la Giurgiu nu există medic alergolog! Ce e de făcut?

Tot mai mulți giurgiuveni se plâng în această perioadă de alergii.  Polenul de salcie și plop cu precădere, existent din belșug  în municipiu, creează mari neplăceri bolnavilor alergici, sistemul lor imunitar reacționând violent. 

El devine mai sensibil și are reacții exagerate, încercând să se apere de anumiți factori externi.

Simptomele neplăcute pot include strănuturi repetate, nas înfundat, secreții nazale apoase, tuse, lăcrimare, mâncărimi de ochi, nas, gură, gât, urechi și chiar erupții cutanate sau respirație șuierătoare, dificilă.

Întrebat dacă la Giurgiu avem medic alergolog, directorul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, Dragoș Chivu ne-a spus că deocamdată niciun medic cu această specialitate nu s-a arătat interesat să vină la noi în municipiu.

Astfel, acă strănuți și tușești în anumite perioade ale anului, dar mai ales acum, când în timpul zilei aerul orașului este înțesat de polen de plop, singura scăpare este să mergeți la un alergolog ce poate identifica cauza  alergiei și  va putea gestiona corect tratamentul, personalizându-l.

Pe lângă polenurile de plop, salcie,  stejar sau fag, mai frecvente la noi în zonă, unul dintre cele mai agresive polenuri este polenul de ambrozie,  o buruiană ce polenizează, crescând în sălbăticie, în orice loc în paragină (clădiri vechi, părăsite, terenuri neîngrijite, marginea drumurilor, căilor ferate etc).

Dar pe lângă toate acestea de ceva timp alergiile apar și în urma prafului sahelic venit tocmai din Africa și care își face tot mai des prezența și la noi, la Giurgiu.

În consecință, dacă vă este greu să mergeți în Capitală și să consultați un alergolog, nu aveți decât să mergeți la farmacie și să vă orientați la fașa locului spre medicamente ce v-ar putea ajuta, în funcție de simptomele pe care le aveți.

Tehnologia vă ajută însă, iar consultul alergologic online este o opțiune bună atunci când nu vă puteți prezenta la medicul alergolog din varii motive, prin aplicația Zoom.

Astfel, Dr. Ramona Mureșan vă poate ajuta sunând la Telefon:                                 0723 790 400 sau programându-te la                          Email: ramona.muresan@alergologultau.ro

(Jurnal)

Articolul Polenul din aer, dușmanul giurgiuvenilor în această perioadă. Din păcate, la Giurgiu nu există medic alergolog! Ce e de făcut? apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Tot mai mulți giurgiuveni se plâng în această perioadă de alergii.  Polenul de salcie și plop cu precădere, existent din belșug  în municipiu, creează mari neplăceri bolnavilor alergici, sistemul lor imunitar reacționând violent.  El devine mai sensibil și are reacții exagerate, încercând să se apere de anumiți factori externi. Simptomele neplăcute pot include strănuturi repetate, […]

Articolul Polenul din aer, dușmanul giurgiuvenilor în această perioadă. Din păcate, la Giurgiu nu există medic alergolog! Ce e de făcut? apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/polenul-din-aer-dusmanul-giurgiuvenilor-in-aceasta-perioada-din-pacate-la-giurgiu-nu-exista-medic-alergolog/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 2 mai 2024 22:14

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.