Andrei Alexandru, deputat PNL de Giurgiu: ” RAR AutoPass” va deveni un instrument esențial pentru românii care vor să cumpere mașini second-hand!

Andrei Alexandru, deputat PNL de Giurgiu: ” RAR AutoPass” va deveni un instrument esențial pentru românii care vor să cumpere mașini second-hand!

RAR

Unul din proiectele legislative pe care le-am susținut în sesiunea parlamentară de anul trecut a devenit lege: certificatul ”RAR AutoPass”, document ce urmează să fie emis de Registrul Auto Român începând cu data de 1 decembrie.
Noul certificat va reuni cele mai relevante informații despre istoricul unui autoturism: kilometrajul, accidentele, detalii despre avariile majore la sistemele de frânare și direcție, precum și tipul intervenției efectuate asupra vehiculului (întreținere, reparații, actualizare de software etc.).
”RAR AutoPass” va deveni un instrument esențial pentru românii care vor să cumpere mașini second-hand; aceștia vor avea posibilitatea de a obține informații cruciale despre autovehicul. Potrivit legii, persoanele care vând un autovehicul sunt obligate să furnizeze acest document cumpărătorului, în momentul tranzacției.
Noul document este gândit ca un instrument de mărire a siguranței în trafic, prin scoaterea de pe șosele a autoturismelor ce reprezintă, de multe ori, adevărate bombe pe roți, din cauza problemelor tehnice.
Certificatul ”RAR AutoPass” va avea un impact major asupra creșterii nivelului de siguranță rutieră, un subiect ce creează mari probleme la nivel național.

Unul din proiectele legislative pe care le-am susținut în sesiunea parlamentară de anul trecut a devenit lege: certificatul ”RAR AutoPass”, document ce urmează să fie emis de Registrul Auto Român începând cu data de 1 decembrie. Noul certificat va reuni cele mai relevante informații despre istoricul unui autoturism: kilometrajul, accidentele, detalii despre avariile majore la […]


Autorul articolului Editor
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: http://giurgiupesurse.ro/andrei-alexandru-deputat-pnl-de-giurgiu-rar-autopass-va-deveni-un-instrument-esential-pentru-romanii-care-vor-sa-cumpere-masini-second-hand/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiupesurse.ro/feed/
Titlu original Giurgiu Pe Surse – actualitate giurgiu, administratie giurgiu, stiri politice, social economic, editoriale giurgiu, dezvaluiri, soc, cancan, stiri locale
Data originala articol 12 februarie 2024 17:08

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.