ANM: Scăpăm de ger, vin furtuni ce aduc lapoviță și ninsoare

ANM: Scăpăm de ger, vin furtuni ce aduc lapoviță și ninsoare

Furtunile care lovesc nordul Europei vin către România. Furtuna Jocelyn e așteptată în țară la finalul acestei săptămâni și va aduce ninsoare și lapoviță.

Florinela Georgescu, director executiv ANM:

„Mai spectaculoasă va fi creșterea de temperatură în perioada următoare, în a doua parte a săptămânii, în special în sudul teritoriului, care va fi și mai lipsit de precipitații.

Furtunile din nordul continentului aduc în România ninsori și precipitații mixte. Vreme schimbătoare în restul lunii ianuarie.

La nivel continental, furtuna Isha era astăzi deasupra peninsulei scandinave iar „sora” ei, furtuna Jocelyn, traversa Irlanda”, a spus Gerogescu, la postul Antena 3 CNN.

Cum o să fie resimțită vremea?

„Asta va imprima un aspect vântos al vremii în mare parte a Europei în următoarele zile, inclusiv în țara noastră. Așteptăm ca joi și vineri să fie zile cu mai mult vânt și cu precipitații.

Sub influența acestor furtuni, care activează mai ales în partea de nord și nord-vest a Europei, vor fi și la noi episoade cu precipitații.

La munte, dar și în zonele mai joase din regiunile nordice și centrale ale țării vor fi ninsori. Chiar și în regiunile vestice vor fi episoade cu precipitații mixte, mai spre ninsoare. Va fi așa joi, vineri, poate și sâmbătă.

Nu este ceva neobișnuit pentru luna ianuarie, dar poate mai neobișnuit este faptul că asistăm foarte des în această lună la schimbări în evoluția vremii”, a concluzionat Florinela Georgescu, director executiv ANM. (www.stiripesurse.ro)

Furtunile care lovesc nordul Europei vin către România. Furtuna Jocelyn e așteptată în țară la finalul acestei săptămâni și va


Autorul articolului Autor Reflectorul de Sud
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://reflectoruldesud.ro/anm-scapam-de-ger-vin-furtuni-ce-aduc-lapovita-si-ninsoare/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://reflectoruldesud.ro/feed/
Titlu original Reflectorul de Sud
Data originala articol 24 ianuarie 2024 16:33

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.