De anul acesta se vor acorda Vouchere de activități casnice! De când vor fi valabile tichetele pentru curățenie la domiciliu…

De anul acesta se vor acorda Vouchere de activități casnice! De când vor fi valabile tichetele pentru curățenie la domiciliu…

Din acest an, românii care prestează servicii casnice în gospodăria unei familii ori a unei persoane singure vor putea beneficia de tichete pentru munca depusă, conform Legii 111/2022, care a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2024.

Beneficiarul și furnizorul serviciilor la domiciliu stabilesc, prin înțelegere reciprocă, detaliile referitoare la tipul de activități, numărul de ore sau volumul de muncă necesar, fără a fi obligați să întocmească un acord scris.

Contraprestația pentru serviciile furnizate va fi efectuată de către beneficiar prin intermediul tichetelor speciale.

Ce condiții trebuie respectate

Prestarea serviciilor la domiciliu pentru un beneficiar nu poate depăși 12 ore pe zi, cu excepția furnizorilor de servicii la domiciliu cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, pentru care durata zilnică este limitată la 6 ore. Este important de menționat că prestatorul casnic nu poate fi un membru al familiei beneficiarului casnic.

Valoarea nominală a unui tichet de activități casnice este de 15 lei și poate fi actualizată anual. Tichetele nu sunt transferabile, nu pot fi folosite pentru achiziționarea altor bunuri și servicii, și pot fi utilizate exclusiv de către prestatorul casnic ale cărui date sunt completate pe acestea.

În cazul celui care beneficiază de serviciile casnice, tichetul de activități casnice se achiziționează de la oricare dintre agențiile pentru ocuparea forței de muncă județene, de la serviciile poștale sau de pe Platforma electronică de evidență a desfășurării activităților casnice.

Sursa: ziar Unirea

 

Articolul De anul acesta se vor acorda Vouchere de activități casnice! De când vor fi valabile tichetele pentru curățenie la domiciliu… apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Din acest an, românii care prestează servicii casnice în gospodăria unei familii ori a unei persoane singure vor putea beneficia de tichete pentru munca depusă, conform Legii 111/2022, care a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2024. Beneficiarul și furnizorul serviciilor la domiciliu stabilesc, prin înțelegere reciprocă, detaliile referitoare la tipul de activități, numărul […]

Articolul De anul acesta se vor acorda Vouchere de activități casnice! De când vor fi valabile tichetele pentru curățenie la domiciliu… apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/de-anul-acesta-se-vor-acorda-vouchere-de-activitati-casnice-de-cand-vor-fi-valabile-tichetele-pentru-curatenie-la-domiciliu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 24 ianuarie 2024 16:14

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.