Apa Service Giurgiu va derula cu finanţare europeană nerambursabilă cea mai mare investiţie din istoria sa

Apa Service Giurgiu va derula cu finanţare europeană nerambursabilă cea mai mare investiţie din istoria sa

Schimbarea legislaţiei europene în materie de mediu, dar şi acelei româneşti, birocraţia „brexeleză” şi cu supra-măsură birocraţia românească au ţinut un proiect de investiţii giurgiuvean aproape 15 anu pe loc.

Început în anul 2008 Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Giurgiu, gestionat de Apa Service SA Giurgiu a ajuns la un pas de punerea în execuţie. Marţi în prezenţa tuturor factorilor implicaţi a avut loc prezentarea finală a studiului de fazabilitate a proiectului urmând ca în scurt timp lucrările să fie scoase la licitaţie. Investiţie estimată în urmă cu 15 ani la aproximativ 150 de milioane de euro a ajuns astăzi la o valoarea de peste 350 de miliane de euro.

În cadrul proiectului sunt incluse investiții pentru sistemele de apă și apă uzată care fac sau vor face parte din aria de operare a Apa Service, din 21 de UAT-uri, în localitățile: Municipiul Giurgiu, cele două orașe (Mihăilești și Bolintin Vale), comunele Daia, Mihai Bravu, Călugăreni, Singureni, Adunații Copăceni, Colibași, Gostinari, Vărăști, Isvoarele, Hotarele, Valea Dragului, Izvoarele, Vânătorii Mici, Crevedia Mare, Ogrezeni, Săbăreni, Cosoba, Mârșa, care totalizează peste 50% din populația județului Giurgiu.

Lucrările de investiții în domeniul apei potabile vizează asigurarea furnizării către locuitorii din localitățile menționate a apei potabile la calitatea impusă de legislația în vigoare. În domeniul apei uzate, investițiile propuse în proiect vizează, pe de o parte, creșterea gradului de acoperire cu servicii de colectare a apei uzate. Clusterele (aglomerările) propuse în zona proiectului sunt: Giurgiu, Izvoarele, Gostinari, Hotarele, Ogrezeni, Adunații Copăceni, Cosoba și Mârșa.

Se va mai realiza un sistem central  pentru monitorizarea parametrilor de funcționare a instalațiilor de apă și apă uzată la nivelul Operatorului Regional, achiziția de utilaje și echipamente pentru operarea și întreținerea sistemelor de apă și apă uzată, instalații fotovoltaice care să furnizeze energie electrică pentru alimentarea obiectivelor existente din cadrul APA SERVICE SA în următoarele locații: GA SP Nord, GA SP Sud, SEAU Giurgiu, GA Mihăilești, SEAU Mihăilești, SEAU Bolintin Vale.

Beneficiar principal al proiectului elaborat de EPTISA este operatorul regional de apă și canalizare din Giurgiu, SC APA SERVICE SA.

Investiţia se va realiza cu fonduri europene.

Schimbarea legislaţiei europene în materie de mediu, dar şi acelei româneşti, birocraţia „brexeleză” şi cu supra-măsură birocraţia românească au ţinut un proiect de investiţii giurgiuvean aproape 15 anu pe loc. Început în anul 2008 Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Giurgiu, gestionat de Apa Service SA Giurgiu a […]


Autorul articolului Obiectiv Gr.
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://obiectivgiurgiu.ro/apa-service-giurgiu-va-derula-cu-finantare-europeana-nerambursabila-cea-mai-mare-investitie-din-istoria-sa/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://obiectivgiurgiu.ro/feed/
Titlu original ObiectivGiurgiu.Ro – cotidian de informație, opinie și atitudine civică
Data originala articol 19 iulie 2023 19:06

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.