Benjamin Netanyahu – premierul Israelului: ”Am văzut copii mici legaţi şi împuşcaţi în cap, oameni arşi de vii, fete tinere violate şi masacrate, soldaţi decapitaţi!”

Benjamin Netanyahu – premierul Israelului: ”Am văzut copii mici legaţi şi împuşcaţi în cap, oameni arşi de vii, fete tinere violate şi masacrate, soldaţi decapitaţi!”

În urma faptelor de o brutalitate fără seamăn, dovezilor de sadism și  .   cruzime duse la extrem, premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat săptămâna trecută că ţara sa a „trecut la ofensivă”, avertizând că „orice membru al Hamas este un om mort”, notează AFP.

Ceea ce a lăsat în urmă Hamas, după ce a atacat Israelul în urmă cu mai bine de o săptămână, este greu de privit chiar și pentru cei mai experimentați criminaliști.

Specialiștii care se ocupă de recunoașterea cadavrelor spun că nu au mai întâlnit asemenea atrocități din perioada Holocaustului.

Experții criminaliști au fost nevoiți să identifice cadavre greu de privit: au descoperit trupuri decapitate, oameni arși de vii, dar și alte urme de tortură, scrie Politico.

Hamas este Daesh (acronimul arab al grupării Stat Islamic) şi îi vom zdrobi şi distruge aşa cum lumea a distrus Daesh”, a adăugat el într-un  discurs solemn susținut în prezenţa membrilor cabinetului său de război format mai devreme în cursul zilei.

În condițiile dramatice pe care Israelul le traversează Benjamin Netanyahu a lăsat rivalitatea la om parte din partea adversarului său  din opoziţie, Benny Gantz, anunțând că cei doi au convenit să creeze un guvern de urgenţă şi un cabinet de război pe durata conflictului.

În discursul său, premierul israelian a exprimat pentru prima dată clar intenţia Israelului de a „distruge” Hamas.

Israelul a prezentat dovezi că explozia de la spitalul din Gaza, care a ucis peste 500 de civili,  a fost provocată de o rachetă lansată a Jihadului Islamic palestinian.

La scurt timp după această dramă umanitară, premierul Netanyahu a declarat: ”Hamas sunt noii naziști!”

La rândul său, Ministrul apărării, Yoav Gallant, a declara ferm: „Vom şterge Hamas de pe faţa Pământului!”.

Benjamin Netanyahu, a descris cu ochii în lacrimi, atrocitățile fără precedent  văzute de el însuși în ultimele zile, masacrele comise de luptătorii palestinieni în Israel.

„Am văzut copii mici legaţi şi împuşcaţi în cap, oameni arşi de vii, fete tinere violate şi masacrate, soldaţi decapitaţi (…). Într-un loc, au adunat oameni, au adus cauciucuri şi benzină şi i-au ars de vii”, a spus el, vizibil uimit de cruzimea cu care au fost uciși acești oameni.

(Jurnal)

Articolul Benjamin Netanyahu – premierul Israelului: ”Am văzut copii mici legaţi şi împuşcaţi în cap, oameni arşi de vii, fete tinere violate şi masacrate, soldaţi decapitaţi!” apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

În urma faptelor de o brutalitate fără seamăn, dovezilor de sadism și  .   cruzime duse la extrem, premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat săptămâna trecută că ţara sa a „trecut la ofensivă”, avertizând că „orice membru al Hamas este un om mort”, notează AFP. Ceea ce a lăsat în urmă Hamas, după ce a atacat […]

Articolul Benjamin Netanyahu – premierul Israelului: ”Am văzut copii mici legaţi şi împuşcaţi în cap, oameni arşi de vii, fete tinere violate şi masacrate, soldaţi decapitaţi!” apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/benjamin-netanyahu-premierul-israelului-am-vazut-copii-mici-legati-si-impuscati-in-cap-oameni-arsi-de-vii-fete-tinere-violate-si-masacrate-soldati-decapitati/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 18 octombrie 2023 23:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.