O fabrică de pâine din Gorneni, sancționată de către comisarii Autorității pentru Protecția Consumatorilor. Neregulile depistate, descrise în câteva imagini…

O fabrică de pâine din Gorneni, sancționată de către comisarii Autorității pentru Protecția Consumatorilor. Neregulile depistate, descrise în câteva imagini…

Din păcate unii dintre cei ce înființează unități comerciale, mai ales în domeniul alimentației publice, cred că poți produce și vinde un produs , oricum și în orice fel de condiții.

Asta mai ales când investiția se face într-un sat micuț, în care consumatorul nu prea are de unde alege, iar orașul se află la oarece distanță de casă.

Așa s-a întâmplat probabil și în cazul expus de către reprezentanții Autorității pentru Protecția Consumatorilor, pe care vi-l aducem la cunoștință în rândurile următoare.

În data de 17 octombrie, în urma unei reclamații primite, comisarii ANPC Giurgiu, au efectuat un control la un agent economic din comuna Gorneni, județul Giurgiu.

Este vorba despre ARDO IMBO SRL, o fabrică de  pâine și produse de panificație, unde organele de control au găsit o grămadă de nereguli.

În primul rând folosirea unor rafturi pentru depozitarea pâinii, în vederea comercializării, insuficient igienizate, cu resturi de produse și praf.

Apoi, pe produsele finite, destinate comercializării, prezența unor insecte vii; comercializarea pâinii ambalate fără etichete pe care să fie menționate denumirea, lotul și lista cu alergeni; utilizarea unei vitrine, pentru prăjituri, insuficient igienizată, cu chederele rupte, cu resturi de produse și praf.

Comisarii au mai constatat existența, în secția de producție, a pavimentului, insuficient igienizat;  folosirea unor cuptoare și tăvi neigenizate, cu arsuri de produs; utilizarea unui malaxor neigienizat, cu resturi de cocă întărită și lipsa graficului pentru monitorizarea temperaturii agregatelor frigorifice.

Pentru toate aceste deficiențe agentul economic a primit 3 amenzi contravenționale în valoare de 30.000 lei!

Totodată, ca măsuri sancționatorii, s-a propus închiderea temporară a unității, pe o perioadă  de până la 6 luni, oprirea temporară a prestării serviciului până la remedierea deficiențelor constatate și oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme,  în valoare de aproximativ 3.700 lei.

(Jurnal)

Articolul O fabrică de pâine din Gorneni, sancționată de către comisarii Autorității pentru Protecția Consumatorilor. Neregulile depistate, descrise în câteva imagini… apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Din păcate unii dintre cei ce înființează unități comerciale, mai ales în domeniul alimentației publice, cred că poți produce și vinde un produs , oricum și în orice fel de condiții. Asta mai ales când investiția se face într-un sat micuț, în care consumatorul nu prea are de unde alege, iar orașul se află la […]

Articolul O fabrică de pâine din Gorneni, sancționată de către comisarii Autorității pentru Protecția Consumatorilor. Neregulile depistate, descrise în câteva imagini… apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/o-fabrica-de-paine-din-gorneni-sanctionata-de-catre-comisarii-autoritatii-pentru-protectia-consumatorilor-neregulile-depistate-descrise-in-cateva-imagini/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 19 octombrie 2023 07:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.