Bilanț al Poliției Giurgiu: creștere a violenței domestice și a șoferilor prinși drogați la volan

Bilanț al Poliției Giurgiu: creștere a violenței domestice și a șoferilor prinși drogați la volan

9 luni de activitate intensă a Inspectoratului Județean de Poliție Giurgiu

Șeful inspectoratului, chestor Ionuț Dana și șeful Poliției Municipale, cms. șef Cristian Lazăr au prezentat un scurt un bilanț, ale celor 9 luni din acest an a activităților întreprinse și desfășurate pe raza municipiului și județului Giurgiu.

Temele abordate au vizat siguranța școlară, infracțiunile constate în toate ramurile de activitate, violența domestică, siguranța rutieră și consumul de susbstanțe interzise.

De departe cele mai mari îngrijorări vizează numărul mare de infracțiuni ce vizează violența domestică, un fenomen care situează județul Giurgiu în fruntea clasamentului pe țară și numărul mare de conducători auto prinși în trafic sub influența drogurilor.

În ceea ce privește violența domestică, ce are ca principală cauză consumul de băuturi alcoolice, din ianuarie 2024 IPJ Giurgiu demarează un proiect menit să stopeze acest fenomen.

Giurgiu, alături de alte 19 județe din țară va implementa un sistem de monitorizare electronică. Vom avea mai mulți polițiști dedicați pentru intervenție în caz de violență domestică, iar victimele vor fi supravegheate mult mai atent. Sperăm ca prin acest program să diminuăm aceste agresiuni domestice care nu de puține ori au creat victime, poate chiar și suprimarea vieții unor persoane.” – chestor Ionuț Dana – insp. șef IPJ Giurgiu

Referitor la numărul tot mai mare de șoferi depistați la volan sub influența substanțelor psihotrofe  sau interzise, s-a suplimentat numărul formațiunilor rutiere care acționează pe raza județului, în special în zonele Mihăilești și Bolintin, urmând ca, în perioada următoare IPJ Giurgiu să primească noi aparte DRUGTEST care să vină în completarea celor 3 din dotare.

De la începutul anului și până în prezent s-au efectuat peste 20.000 de testări cu aparatele  etilotest,  și peste 800 de testări cu DRUGTEST. 66 de șoferi au fost depistați, la volan sub influența substanțelor interzise.

9 luni de activitate intensă a Inspectoratului Județean de Poliție Giurgiu Șeful inspectoratului, chestor Ionuț Dana și șeful Poliției Municipale, cms. șef Cristian Lazăr au prezentat un scurt un bilanț,…


Autorul articolului Redacție Giurgiu-Tribune
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/bilant-al-politiei-giurgiu-crestere-a-violentei-domestice-si-a-soferilor-prinsi-drogati-la-volan/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 3 octombrie 2023 16:27

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.