Care sunt  afecţiunile ce nu-ți permit să urci la volan decât cu avizul medicului specialist!

Care sunt  afecţiunile ce nu-ți permit să urci la volan decât cu avizul medicului specialist!

 

Ordinul 350/2003 reglementează Lista afecţiunilor incompatibile cu calitatea de conducător de autovehicule şi de tramvaie, standarde minime de sănătate fizică şi psihică necesare pentru obţinerea sau reînnoirea permisului de conducere.

Iată care sunt condițiile pentru a putea obține permisul de conducere sau pentru reînnoirea acestuia.

Care sunt condițiile pentru șoferii amatori?

Pentru șoferii din grupa A, cei amatori, se consideră incompatibilitate aritmia severă. Mai mult, purtătorilor de pacemaker le vor fi eliberate sau reînnoite permisele de conducere auto pe baza aprecierilor medicale autorizate şi a controalelor medicale regulate.

Bolnavilor cu tensiune arterială anormală le vor fi eliberate sau reînnoite permisele de conducere auto pe baza unei opinii medicale autorizate, după analiza posibilelor complicaţii şi a riscului apariţiei acestora pentru siguranţa rutieră.

Angina de repaus sau prezenţa unui infarct miocardic în antecedente, necesită opinia medicală autorizată înainte de eliberarea sau de reînnoirea permisului de conducere. Dacă este necesar, solicitantul va efectua controale medicale regulate, în funcţie de recomandările medicale.

Permisele de conducere pot fi eliberate sau pot fi reînnoite solicitanţilor ori şoferilor care suferă de insuficienţă renală severă pe baza unei opinii medicale autorizate şi a controalelor medicale regulate.

Permisele de conducere auto pot fi eliberate sau pot fi reînnoite pentru solicitanţii ori şoferii cu diabet zaharat pe baza unei opinii medicale autorizate şi a controalelor medicale adecvate fiecărui caz.

Standarde minime de sănătate şi incompatibilităţi legate de bolile neurologice.

Permisele de conducere auto nu se vor elibera sau nu se vor reînnoi solicitanţilor ori şoferilor care suferă de o boală neurologică severă.

Ele vor fi eliberate numai în cazul existenţei unei opinii medicale autorizate. Tulburările neurologice asociate cu boli sau cu intervenţii chirurgicale care afectează sistemul nervos central sau periferic, care conduc la deficienţe motorii sau senzoriale şi afectează echilibrul şi coordonarea, trebuie luate în considerare în funcţie de manifestările lor funcţionale şi de riscurile evoluţiei.

În acest caz, eliberarea sau reînnoirea permisului de conducere auto poate face obiectul evaluării periodice în eventualitatea riscului decompensării.

Atacurile de epilepsie sau alte tulburări subite ale stării de conştienţă constituie de asemenea un pericol pentru siguranţa rutieră.

Este bine să țineți cont de aceste sfaturi pentru a nu vă pune  în pericol atunci când urcați la volanul autovehiculului viața dumneavoastră, dar și pe a celorlalți participanți la trafic.

(Jurnal)

  Ordinul 350/2003 reglementează Lista afecţiunilor incompatibile cu calitatea de conducător de autovehicule şi de tramvaie, standarde minime de sănătate fizică şi psihică necesare pentru obţinerea sau reînnoirea permisului de conducere. Iată care sunt condițiile pentru a putea obține permisul de conducere sau pentru reînnoirea acestuia. Care sunt condițiile pentru șoferii amatori? Pentru șoferii din […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/care-sunt-afectiunile-ce-nu-ti-permit-sa-urci-la-volan-decat-cu-avizul-medicului-specialist/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=care-sunt-afectiunile-ce-nu-ti-permit-sa-urci-la-volan-decat-cu-avizul-medicului-specialist
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 25 ianuarie 2023 16:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.