Peste 6.000 de bunuri descoperite de polițiștii de frontieră giurgiuveni în perioada minivacanței

Peste 6.000 de bunuri descoperite de polițiștii de frontieră giurgiuveni în perioada minivacanței

Bunuri în valoare de aproximativ 1.000.000 lei, descoperite de polițiștii de frontieră giurgiuveni doar în perioada minivacanței ce tocmai s-a încheiat! 

 Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu și S.T.P.F. Giurgiu au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra mai multor mijloace de transport, peste 6.000 de bunuri, estimate la o valoare de aproximativ 1.000.000 lei, constând în articole vestimentare, de marochinărie, parfumerie și încălțăminte, toate cu însemnele unor firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În perioada 20-24.01.2023, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu și Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au oprit pentru control, atât pe sensul de intrare în țară cât și pe raza județului Giurgiu, mai multe mijloace de transport.

Cu această ocazie, colegii noștri au descoperit, în compartimentele pentru marfă ale mijloacelor de transport, cantitatea totală de 4.012 de articole vestimentare, 435 articole de marochinărie, 1.663 de parfumuri și 197 perechi de încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute și fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că bunurile descoperite aparțin unor cetățeni români și străini, cu vârste cuprinse între 20 și 61 de ani.

Persoanele în cauză nu deţineau documente de provenienţă pentru produsele sus-menţionate. Bunurile, în valoare totală estimată de 986.290 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

Pachete cu țigări ascunse printre bagaje !

În data de 22.01.2023, în jurul orei 21.10, la PTF Giurgiu – Rutier, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară,  un cetățean bulgar, în vârstă de 37 de ani, care conducea un autoturism înmatriculat în Franța.

La control, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în portbagajul autoturismului, în diferite genți de voiaj, printre bagaje, 620 pachete cu țigarete de diferite mărci.

Persoana în cauză nu deţinea documente de provenienţă pentru produsele sus-menţionate, întreaga cantitate de țigarete, estimată la o valoare de aproximativ 15.500 lei, a fost reţinută în vederea continuării cercetărilor la S.T.P.F. Giurgiu.

În prezent, față de cetățeanul bulgar, se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii prevăzută și pedepsită de art.452, alin.1, lt. h, din Legea nr.227/201

 (Purtător de Cuvânt  I T P F – Giurgiu)

 

Bunuri în valoare de aproximativ 1.000.000 lei, descoperite de polițiștii de frontieră giurgiuveni doar în perioada minivacanței ce tocmai s-a încheiat!   Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu și S.T.P.F. Giurgiu au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra mai multor mijloace de transport, peste 6.000 de bunuri, estimate la o valoare de aproximativ 1.000.000 […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/peste-6-000-de-bunuri-descoperite-de-politistii-de-frontiera-giurgiuveni-in-perioada-minivacantei/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=peste-6-000-de-bunuri-descoperite-de-politistii-de-frontiera-giurgiuveni-in-perioada-minivacantei
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 25 ianuarie 2023 16:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.