Costel DUMITRU, primarul localității Florești-Stoenești, se bucură de investițiile din mediul  privat, care îl ajută să dezvolte comuna!

Costel DUMITRU, primarul localității Florești-Stoenești, se bucură de investițiile din mediul  privat, care îl ajută să dezvolte comuna!

 

Cu puțin înainte de finele anului 2023, am avut o discuție cu primarul Comunei Florești Stoenești, unul dintre cei mai eficienți primari ai județului, un personaj extrem de transparent și  tranșant atunci când in discuțiile se referă la drepturile cetățenilor pe care îi reprezintă.

Discuția viza la acel moment, plata persoanelor cu dizabilități, ce întârziase nepermis pentru el, în prag de sărbători, un dialog  în care primarul Costel Dumitru  își  manifesta  nemulțumirea  pentru situația creată acestor persoane din comuna sa.

Am reluat dialogul recent,  ocazie cu care acesta ne declara că între timp situația banilor destinați persoanelor cu dizabilități s-a rezolvat…

Am primit suma de 70 de miliarde…Nu este îndestulător , dar este totuși bine.  La acesta sumă mai adăugam încasările Primăriei noastre – spunea primarul Dumitru.

Am un buget de 110 miliarde, din care, în jur de 40 de miliarde pentru investiții. Am un mare avantaj, prin faptul că Floreștiul  este o localitate cu multe societăți,  ce lucrează în special în domeniul construcțiilor, societăți cu mulți angajați, iar din sumele și cotele defalcate și din TVA, sunt sume importante care se strâng.

Interesant este că din cota  de TVA,  de  63 %, anul trecut am avut o prevedere de 25 de miliarde, iar la final de an s-a  demonstrat că am încasat 7 miliarde în plus, bani pe care mi i-au dat. Deci în total, 25 de miliarde și cu cele 7 miliarde, au fost 32 de miliarde, iar acum prevederea este de doar 19 miliarde. Însă dacă în anul precedent am avut 32  de miliarde, nu înțeleg raționamentul pentru care anul acesta vorbim doar de 19 miliarde!

Însă, din fericire, în luna ianuarie, am viramente în valoare de 4 miliarde de lei, sume pe aceste cote din TVA . Dacă se confirmă și sumele vor fi la nivelul acesta, de 4 miliarde/ lunar,  ele se vor duce undeva la 48 de miliarde. Dar acest lucru, mă va obliga să fac o rectificare bugetară,  probabil in luna iunie. Sunt totuși bucuros, întrucât ar fi o rectificare pe plus, adică un lucru pozitiv și îmbucurător totodată pentru mine .

Un alt subiect de discuție, cu primarul Costel Dumitru, l-a constituit proiectele propuse pentru anul  2024.

În acest sens, primarul  localității ne spunea că a  finalizat licitația  pentru cei 10 km de piste pentru biciclete, pe PNRR.

Mai am un alt proiect, de data aceasta pe Anghel Saligny, care se ridică la suma de 3 milioane de euro, ce se va desfășura în anul 2024, ce are ca termen de finalizare,  luna august ,  anul viitor.

Este vorba despre branșamentul oamenilor la rețeaua de apă…Avem deja 500 de branșamente și probabil vor mai fi încă 200… Proiectul cu gazul a fost la rândul lui  finalizat…Este  un proiect ce se ridică la  50 de miliarde de lei, prin care vom branșa la gaze toată comuna.

Pe plan cultural – ne mai spunea primarul comunei Florești Stoenești –  sper ca în vară să organizez aici, un festival de muzică folk, unde sper să îi am ca invitați pe Mircea Vintilă și pe Nicu Alifantis, pe a căror prezență mă bazez...ne mai spunea Costel Dumitru, un primar care, după cum ne mărturisea, se bucură de fiecare investiție din mediul  privat, care îl ajută să dezvolte tot mai mult comuna pe care o administrează.

(Florian Tincu) 

Articolul Costel DUMITRU, primarul localității Florești-Stoenești, se bucură de investițiile din mediul  privat, care îl ajută să dezvolte comuna! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

  Cu puțin înainte de finele anului 2023, am avut o discuție cu primarul Comunei Florești Stoenești, unul dintre cei mai eficienți primari ai județului, un personaj extrem de transparent și  tranșant atunci când in discuțiile se referă la drepturile cetățenilor pe care îi reprezintă. Discuția viza la acel moment, plata persoanelor cu dizabilități, ce […]

Articolul Costel DUMITRU, primarul localității Florești-Stoenești, se bucură de investițiile din mediul  privat, care îl ajută să dezvolte comuna! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/costel-dumitru-primarul-localitatii-floresti-stoenesti-se-bucura-de-investitiile-din-mediul-privat-care-il-ajuta-sa-dezvolte-comuna/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 19 ianuarie 2024 03:13

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.