Cum poți să rămâi fără bani pe card. Avertismentul dur al Poliției pentru români

Cum poți să rămâi fără bani pe card. Avertismentul dur al Poliției pentru români. Toți trebuie să avem mare grijă când facem anumite tranzacții. Cum poți să te ferești, citește în articolul de mai jos.

Cum te pot lăsa hackerii fără bani pe card. Ce trebuie să știi, ca să nu pățești asta

S-a aflat cum poți să rămâi fără bani pe card. Este avertismentul dur al Poliției pentru toți românii. Trebuie să avem mare grijă la tranzacţiile online.  Poliţia Română şi specialiştii IT avertizează că hackerii au deja o nouă metodă de a fura banii românilor. Aceștia clonează site-urile băncilor.

Potrivit unui comunicat al poliției, campania de phishing este caracterizată de promovarea paginilor clonate. Aceste pagini imită foarte bine paginile de internet banking ale mai multor bănci, cu ajutorul motoarelor de căutare accesate din browserele de pe internet.

Poliția primește tot mai multe plângeri

În ultimul timp, Poliția Română a primit mai multe plângeri referitoare la apariția, pe internet, a unor pagini de phishing, care imitau perfect site-uri de internet banking ale unor bănci din țara noastră.

Escrocheria online amintită se face prin promovarea paginilor clonate, care imită foarte bine paginile de internet banking ale mai multor instituții finaciare, prin intermediul motoarelor de căutare accesate din browserele de internet.

Comunicatul poliției

Astfel, în momentul în care utilizatorii accesează diferite motoare de căutare și efectuează căutări după cuvinte cheie precum (numele băncii) online banking sau (numele băncii) internet banking, paginile clonate pot fi afișate fie ca anunțuri publicitare care imită un rezultat al căutării, fie ca un rezultat propriu-zis al căutării.

După accesarea paginilor, de obicei, utilizatorului i se cere să introducă numele de utilizator și codul de autentificare generat de token.

Cum te lasă escrocii fără bani

În funcție de procedura de autentificare a băncii, autorii pot afișa diferite ferestre de tip pop-up prin care să solicite utilizatorului detalii suplimentare cu privire la modalitatea de autentificare (de exemplu, dacă procedura necesită selectarea unei imagini cunoscute doar de utilizator, acestuia i se cere să descrie în cuvinte imaginea).

În acest moment, folosind datele introduse de către utilizatori, persoanele rău-intenționate se autentifică în contul clientului și, după o evaluare rapidă a soldurilor, inițază transferuri de bani către diferite conturi aparținând unor rețele de spălare a banilor, timp în care utilizatorul este lăsat să aștepte pe pagina care imită site-ul băncii, sub diferite pretexte (se conectează…, așteptați încărcarea paginii…, se efectuează lucrări de mentenanță… etc.)”, arată comunicatul Poliției.

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.