Deputat dr. Cristina Elena DINU: ”Fenomenul nașterilor premature plasează România pe ultimul loc în clasamentul țărilor europene!”

Deputat dr. Cristina Elena DINU: ”Fenomenul nașterilor premature plasează România pe ultimul loc în clasamentul țărilor europene!”

”Am participat, marți, 7 noiembrie, la Palatul Parlamentului, la un eveniment semnificativ, dedicat problemei prematurității în România.

Anual, peste 20.000 de copii se nasc prematur, reprezentând un procent de 10% din totalul nașterilor.

Fenomenul nașterilor premature plasează România pe ultimul loc în clasamentul țărilor europene, numărul copiilor prematuri înregistrați fiind de 2,4 ori mai mare decât media europeană.

Riscul de deces este mai mare în mediul rural decât în mediul urban cu aproape 50% și diferă în funcție de județ.

Decesele infantile intervin preponderent în prima lună de viață, majoritatea la domiciliu, fără asistență medicală.

Copiii născuți prematur sunt vulnerabili și au nevoie de monitorizare si îngrijiri speciale.

Acest eveniment a fost o ocazie de a face cunoscută și de a susține inițiativa Asociației Prematurilor din România și Asociației ABC-ul educației pentru copii – „Carnetul Prematurului și Nou-Născutului Vulnerabil”

Această inițiativă va avea un impact semnificativ asupra sănătății copiilor vulnerabili și reprezintă prima etapă din “MISIUNEA VULNERABILIIacțiuni pentru sănătatea si dezvoltarea armonioasă a nou-născuților vulnerabili”, un demers mai amplu pentru intervenție și suport pentru familiile acestor copii, susținut de cele două asociații.

Carnetul prematurului este un ghid de monitorizare și intervenție timpurie, menit să ofere sprijin familiilor și sistemului medical pentru a îmbunătăți îngrijirea acestor copii vulnerabili.

Voi colabora și voi sprijini orice demers legislativ care poate îmbunătăți situația copiilor prematuri din România!”

Deputat – Cristina Elena DINU

Articolul Deputat dr. Cristina Elena DINU: ”Fenomenul nașterilor premature plasează România pe ultimul loc în clasamentul țărilor europene!” apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

”Am participat, marți, 7 noiembrie, la Palatul Parlamentului, la un eveniment semnificativ, dedicat problemei prematurității în România. Anual, peste 20.000 de copii se nasc prematur, reprezentând un procent de 10% din totalul nașterilor. Fenomenul nașterilor premature plasează România pe ultimul loc în clasamentul țărilor europene, numărul copiilor prematuri înregistrați fiind de 2,4 ori mai mare […]

Articolul Deputat dr. Cristina Elena DINU: ”Fenomenul nașterilor premature plasează România pe ultimul loc în clasamentul țărilor europene!” apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/deputat-dr-cristina-elena-dinu-fenomenul-nasterilor-premature-plaseaza-romania-pe-ultimul-loc-in-clasamentul-tarilor-europene/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 8 noiembrie 2023 12:13

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.