Pe data de 8 noiembrie, mii de români își sărbătoresc onomastica! La mulți ani de Sf. MIHAIL și GAVRIL!

Pe data de 8 noiembrie, mii de români își sărbătoresc onomastica! La mulți ani de Sf. MIHAIL și GAVRIL!

Sfinții Mihail și Gavril sunt sărbătoriți în fiecare an pe data de 8 noiembrie, iar având în vedere că sunt unii dintre cei mai iubiți sfinți ai Bisericii Ortodoxe, mii de români le poartă numele.

                               Cine sunt cei doi sfinți…

Sfinții Mihail și Gavril sunt considerați conducătorii cetelor de îngeri și călăuzele sufletelor în drumul acestora către Rai, astfel că sunt înfățișați având aripi și purtând săbii.

Numele Gavril provine din limba ebraică și se traduce „Dumnezeu este puterea mea”, în timp ce numele Mihail înseamnă în aceeași limbă „Cine e ca Dumnezeu”.

Arhanghelul Gavril este cel care a fost trimis de Dumnezeu la Fecioara Maria pentru a vesti nașterea Domnului și tot el este cel care le-a adus drepților Ioachim și Ana vestea zămislirii Maicii Domnului.

Arhanghelul Mihail este cel care poartă, uneori, cheile raiului, dar și cel care îi veghează pe bolnavi.

                             Ce trebuie să eviți în această zi

La sărbătoarea de Sf. Mihail şi Gavriil 2023, se spune că trebuie să eviţi să te cerţi cu cei dragi. Dacă ai vreun conflict, este bine să îl rezolvi. De Sfinţii Mihail şi Gavriil 2023, nu e bine să mături, să speli sau să coşi.

Se spune că dacă o să croşetezi de Sf. Mihail şi Gavriil, vei avea o moarte lentă.

De Sfinţii Mihail şi Gavriil, nu e bine să refuzi săracii. Este important să-i ajuţi pe cei mai puţin norocoşi şi să faci cât mai multe fapte bune în această zi.

Tradiţia spune că de Sf. Mihail şi Gavriil, credincioşii trebuie să mănânce peşte, pentru a fi sprinteni şi pentru a fi feriţi de boli şi necazuri pe tot parcursul anului.

În țara noastră, cei mai mulți  poartă numele de Mihai sau Mihaela, Gabriel sau Gabriela, însă există și alte derivate, precum: Mihaiela, Mihăiță, Mișu, Mișa, Mihuț, Mihalache, Mihăilă, Mihnea, Mihu, Mihalcea, Michi, Gavrilă, Gabi, Găbiță, Găbița…

Tuturor  sărbătoriților în această zi, colectivul redacțional al cotidianului ”Jurnal giurgiuvean”, le urează :  Sănătate, Dorințe împlinite și Ani cât mai frumoși petrecuți lângă cei dragi! 

Articolul Pe data de 8 noiembrie, mii de români își sărbătoresc onomastica! La mulți ani de Sf. MIHAIL și GAVRIL! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Sfinții Mihail și Gavril sunt sărbătoriți în fiecare an pe data de 8 noiembrie, iar având în vedere că sunt unii dintre cei mai iubiți sfinți ai Bisericii Ortodoxe, mii de români le poartă numele.                                Cine sunt cei doi sfinți… […]

Articolul Pe data de 8 noiembrie, mii de români își sărbătoresc onomastica! La mulți ani de Sf. MIHAIL și GAVRIL! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/pe-data-de-8-noiembrie-mii-de-romani-isi-sarbatoresc-onomastica-la-multi-ani-de-sf-mihail-si-gavril/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 8 noiembrie 2023 12:13

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.