”Deșteaptă-te, române!”

”Deșteaptă-te, române!”

Suparati, tristi, mereu nemultumiti. Cu o tona de frustrari adunate si varsate doar prin comentarii pe net. Nu vrea nimeni o tara ca afara. Nu vrea nimeni sa inceteze sa mai faca o combinatie. Sa se mai descurce. Suntem mai rai si mai agresivi ca niciodata. Lipsiti de empatie, toleranta zero, umanitate minus infinit. Ne supara tot. Pana si simpla respiratie a celui de langa noi. Ne deranjeaza orice.

Toti sunt prosti, toti cei care au facut ceva si o duc bine sunt niste nenorociti. Securisti, curve, hoti. Noi daca eram in locul lor faceam si mai si. Dar suntem victime ale societatii. Nu a vrut Bunutul sa ne ajute.

Educatie? Sub nivelul marii. Sanatate. Facem scutiri sa scapam copilasii de sport la scoala. Agricultura? Importam orice. Industrie? Amin. Suntem din ce in ce mai rai, mai hiene.

Ne bucura mai mult esecul celui de langa decat succesul personal. Ne luam modele gresite si pe cei pe care chiar merita sa ii urmam ne dam seama ca au facut ceva bine abia cand mor. Nu ne vindem tara la straini dar o furam aici. Noi cu noi.

Sportul romanesc? Investitie zero. Doar norocul nostru ca sportivii au ambitie si o tona de nervi si merg pana in panzele albe ca sa reuseasca.

Turismul romanesc? O gluma proasta. Bunutul a fost darnic cu noi…ne-a dat munte, mare si delta dar nu ne-a dat si creier ca sa si facem ceva cu ele. Radem de toti, le stim pe toate, totul ne pute. Dar cel mai tare pute la noi.

Cultura? Nimic. Investie zero. Nu ne trebuie. Ce sa facem cu ea? Inca ne bucuram cu mancare de la fast food si cu bere la pet. Il balacarim pe patron cu colegii de la munca dar nu am lua niciodata atitudine cu adevarat sa facem ceva, sa schimbam ceva.

Ne suparam ca Bucurestiul e confundat cu Budapesta dar noi uitam limba romana inca din avion. ”Mandru ca sunt roman” e doar o zicala ieftina care inca mai prinde doar la creduli.

Ne consumam energia in comentarii pe Facebook in loc in timpul asta sa incercam sa facem un bine. Sa ajutam pe cineva. Ne place sa demolam tot. “Nu imi spune mie de X…ca stiu ei mai bine.”

Suficienti, atotstiutori, plin de ei, niciodata relaxati, fara umor si fara educatie. Am ajuns mai rau ca oile. Plecam dupa absolut fiecare fenta. Avem imn care ne indeamna la desteptare si parca suntem mai adormiti ca niciodata.

Hai sa schimbam ceva. Cu fiecare dintre noi in parte. Hai sa nu mai cerem de la cel de langa…hai sa fim noi un exemplu. Nu te-ai plictisit de “si ala a parcat aiurea?” Nu mai cereti schimbarea asta de la clasa politica, de la altii mereu. Hai sa incepem de la noi.

Desteapta-te romane!!!

Suparati, tristi, mereu nemultumiti. Cu o tona de frustrari adunate si varsate doar prin comentarii pe net. Nu vrea nimeni


Autorul articolului Autor Reflectorul de Sud
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://reflectoruldesud.ro/desteapta-te-romane-2/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://reflectoruldesud.ro/feed/
Titlu original Reflectorul de Sud
Data originala articol 26 august 2023 21:32

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.