Dezastru ecologic! Din cauza unor lucrări ale ANIF Dîmbovița, râul SABAR a secat după ce a fost deviat! Duminică, primarul din Florești Stoenești, face miting împotriva acestei măsuri criminale!

Dezastru ecologic! Din cauza unor lucrări ale ANIF Dîmbovița, râul SABAR a secat după ce a fost deviat! Duminică, primarul din Florești Stoenești, face miting împotriva acestei măsuri criminale!

Duminică 17 septembrie, la ora 11.00,  locuitorii din comuna Florești Stoenești vor fi prezenți la un miting împotriva deciziei ANIF Dâmbovița de a devia râul Sabar. 

 Din cauza  unui proiect ce se desfășoară la 40 de kilometri în amontele râului Sabar,  ce a deviat cursul  acestuia,  acum, albia lui, la nivelul localității Florești Stoenești, a secat complet,  după cum ne-a relatat, extrem de intrigat și totodată îngrijorat, primarul comunei, Costel Dumitru.

S-a dus pe apa sâmbetei și faună și floră și tot…Te poți plimba prin albia râului Sabar cu bicicleta – ne spunea primarul Costel Dumitru.

                  Foto: Costel Dumitru – primar comuna Florești Stoenești

I-am anunțat pe cei de la Mediu, am făcut sesizări până la Ministerul Mediului… Cert este că cei din Dâmbovița au o lucrare de îmbunătățiri funciare, un plan de irigații care se numește bazinul de irigații Schitu-Ogrezeni prin care urmăresc să irige 24.000 de ha, de teren agricol. Am făcut adrese către Apele Române, atât la nivel de Giurgiu cât și la nivel național. Ni s-a răspuns că cei de la Îmbunătățiri Funciare, pe perioada cât lucrează la acest proiect, vor să devieze cursul râului Sabar…

În primă fază ni s-a spus că s-a asigurat un nivel mediu al debitului, de 1 mc/ secundă. Da’ de unde, acum nu mai e nici un centimetru de apă în Sabaru…L-au ucis complet! Este adevărat că nivelul scăzut se datora și secetei pedologice, dar râul ăsta este de când lumea, măi oameni buni! Și uite că astăzi l-au făcut să dispară!

Am sentimentul că este vorba de o cabală, la adresa noastră și că niște idioți nu știu cum funcționează lucrurile…

Sunt niște personaje la Apele Române, în Mihăilești, care până acum un an, când apăreau 3 gunoaie pe Sabar sau când, la un moment dat, un băiat a modificat cursul râului cu o jumătate de metru, au venit și au făcut scandal! Acum eu le spun că a dispărut Sabar, iar ei îmi explică faptul că erau două canale prin care râul ăsta era alimentat…”Canalele artificiale alimentau Sabar?”- întreb eu. ” – Da!”- spun ei. ”Mințiți fraților, mințiți de nu se poate!” E clar că e o lucrătură… E vorba despre satisfacerea unor interese… 

Ciudat este că primarii din localitățile aflate în amontele râului nu au niciun fel de reacție, deși îi afectează și pe ei, căci undeva la 50 de kilometri se face acest bypass. Găiseniul e și el în amonte, dar după cum observ primarului de acolo îi e indiferent.  Odobeștiul de Dâmbovița, la fel, nu are nicio reacție. Băi băieți, pe voi nu vă doare că a dispărut Sabar?!  ”Ei, dă-l dracu…să fie sănătos!” gândesc ei, probabil.  

Acum vrem să facem niște fotografii, filmăm și cu ele vrem să ajungem la ministrul Mediului, la Mircea Fechet. 

Întrebat dacă parlamentarii giurgiuveni cunosc această problemă, primarul Costel Dumitru ne-a spus:

Le-am trimis o adresă…M-am întâlnit cu președintele PNL, Dan Motreanu, cu deputatul Gabriela Horga și cu senatorul Toma Petcu solicitându-le să facă o interpelare parlamentară. Căci nu putem să tratăm lucrurile așa, cu superficialitate. Senatorul Toma Petcu mi-a promis că după mitingul de duminică, săptămâna viitoare, merge cu mine la ministrul Fechet. 

Am susținere și cred că vom rezolva într-un fel acest dezastru ecologic! – ne-a mai spus primarul comunei Florești Stoenești, Costel DUMITRU.

(Florian Tincu)

 

 

Articolul Dezastru ecologic! Din cauza unor lucrări ale ANIF Dîmbovița, râul SABAR a secat după ce a fost deviat! Duminică, primarul din Florești Stoenești, face miting împotriva acestei măsuri criminale! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Duminică 17 septembrie, la ora 11.00,  locuitorii din comuna Florești Stoenești vor fi prezenți la un miting împotriva deciziei ANIF Dâmbovița de a devia râul Sabar.   Din cauza  unui proiect ce se desfășoară la 40 de kilometri în amontele râului Sabar,  ce a deviat cursul  acestuia,  acum, albia lui, la nivelul localității Florești Stoenești, a […]

Articolul Dezastru ecologic! Din cauza unor lucrări ale ANIF Dîmbovița, râul SABAR a secat după ce a fost deviat! Duminică, primarul din Florești Stoenești, face miting împotriva acestei măsuri criminale! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/dezastru-ecologic-din-cauza-unor-lucrari-ale-anif-dambovita-raul-sabar-a-secat-dupa-ce-a-fost-deviat-duminica-primarul-din-floresti-stoenesti-face-miting-impotriva-acestei-masuri-criminale/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 14 septembrie 2023 17:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.