Directorul DGASPC Giurgiu, Gheorghe PARASCHIV, ne spune care sunt noutățile și prioritățile Direcției în această perioadă.

Directorul DGASPC Giurgiu, Gheorghe PARASCHIV, ne spune care sunt noutățile și prioritățile Direcției în această perioadă.

Într-un dialog avut cu directorul DGSAPC Giurgiu, Gheorghe Paraschiv acesta ne spunea că o primă prioritate a activității Direcției în această perioadă a fost aprovizionarea cu lemne și combustibil pentru întreaga perioadă de iarnă.

Am achiziționat lemne de foc, peleți, CLU, fiind la acest  în grafi, Patru luni suntem asigurați de acum încolo în toate centrele. Am făcut la zi, plățile la Enel și nici cu gazele nu avem niciun fel de restanță.

Pe lemne și pe peleți  avem centrele de la Mironești și Oncești, Hotarele se încălzește pe motorină, Centrul Tîntava pe combustibil CLU, iar celelalte sunt pe curent și gaze.

Totodată ne-am asigurat stocul de carburant pentru mijloacele de transport cât și am reușit anveloparea întregului parc auto cu cauciucuri de iarnă, lucru care nu se mai făcuse în Direcție de circa 5 ani.

Am îmbrăcat copiii din centrele rezidențiale, printr-o metodă nouă, inedită, anul acesta. I-am așezat în fața calculatorului și i-am lăsat pe ei să își comande culoarea, măsura, modelul pe care l-au preferat. Apoi ei și-au completat virtual coșul cu cumpărături, iar noi le-am plătit…

Întrebat dacă  mai sunt  sponsori dispuși să îi ajute pe beneficiarii acestor centre familiale, directorul Direcției ne-a spus:

Evident că ne-am menținut sponsorii, dispuși permanent să ne ajute. Ca o noutate aș preciza că în foarte scurt timp vom redeschide ”Casa Verde”  ce în pragul Pandemiei ajunsese o ruină și  care până astăzi nu a mai fost locuită de nimeni. Am rezolvat-o în doar 4 luni…Ea va cuprinde 8 beneficiari…I-am reparat acoperișul complet și a fost refăcută integral pe dinăuntru. Ea  va fi, practic, o locuință nouă.

Am avut o problemă cu obiectele de uz casnic și mobilier, căci conform Ordonanței 90, nu mai avem dreptul să cumpărăm, dar ne-a ajutat Complexul Midia Năvodari prin grupul ROMPETROL, care ne-a dat mobilă nouă de bucătărie, ne-a mai dat frigidere, ladă frigorifică, aragaz , hotă…practic toate obiectele primite, sunt noi!

 Pe lângă asta am mai beneficiat de o sponsorizare din partea  unei fabrici de mobilă din Giurgiu care ne-a dat niște birouri.

Sperăm ca într-o săptămână să intre în funcțiune această Casă Verde. Avem mare nevoie de spațiu și vrem totodată să regândim cumva împărțirea copiilor din acest sistem rezidențial, ne mai preciza directorul DGASPC Giurgiu, Gheorghe Paraschiv.

Suntem fericiți și pentru faptul că nu avem probleme cu salariile angajaților, deși colegi de ai mei din țară se plâng că și-au cam terminat bugetele și așteaptă finalul de an pentru a mai primi ceva de la bugetul de stat.

Nu știm cât și  cum se vor mai da, acești bani, căci vedeți ce vremuri trăim, dar Direcția noastră deocamdată nu are probleme în acest sens, asta pentru că am gândit bugetul de la începutul acestui an, pe cele 12 luni.

 Avem asigurate astfel sume pentru alimente, mijloace de curățenie, medicamente, materiale sanitare și cam tot ce este nevoie în aceste centre.

Problema noastră, paradoxal, este că nu putem să cheltuim banii pe care îi avem, fiind îngrădiți de această Ordonanță 90, o Ordonanță a austerității. Trebuie să ne obișnuim cu mai puțină mobilă și fără investiții prea multe, dar norocul nostru este că  mai găsim câte un sponsor.

Este foarte complicat, pentru că de exemplu nu avem voie să cumpărăm furnituri, nu avem voie dosare, coli, plicuri, pe care noi le consumăm în număr  foarte mult. Cu ele asigurăm activitatea comisiilor de evaluare, corespondența cu beneficiarii noștri. Ar fi nevoie probabil de un memorandum, în această direcție…

Dar nu ni s-a aprobat memorandum pentru ocuparea unor posturi critice, darmite pentru coli de hârtie, vă dați seama?! – se întreba retoric directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Giurgiu, Gheorghe Paraschiv.     

Articolul Directorul DGASPC Giurgiu, Gheorghe PARASCHIV, ne spune care sunt noutățile și prioritățile Direcției în această perioadă. apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Într-un dialog avut cu directorul DGSAPC Giurgiu, Gheorghe Paraschiv acesta ne spunea că o primă prioritate a activității Direcției în această perioadă a fost aprovizionarea cu lemne și combustibil pentru întreaga perioadă de iarnă. Am achiziționat lemne de foc, peleți, CLU, fiind la acest  în grafi, Patru luni suntem asigurați de acum încolo în toate […]

Articolul Directorul DGASPC Giurgiu, Gheorghe PARASCHIV, ne spune care sunt noutățile și prioritățile Direcției în această perioadă. apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/directorul-dgaspc-giurgiu-gheorghe-paraschiv-ne-spune-care-sunt-noutatile-si-prioritatile-directiei-in-aceasta-perioada/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 21 noiembrie 2023 19:14

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.