Ieri, de ziua lui Eminescu, am primit și eu, în sfârșit, răspunsul la întrebările pe care eu…

Ieri, de ziua lui Eminescu, am primit și eu, în sfârșit, răspunsul la întrebările pe care eu le-am pritocit de la Ministerul Sănătății.

Azi voi continua cu observațiile mele la răspunsurile 2 și 3 oferite de Ministerul lui aRafila:

2. Ce anume analize trebuie să îmi fac înainte de vaccinare în funcție de fiecare vaccin în parte și de contraindicațiile specifice ale acestuia?

Esențială la acest răspuns este indicația inițială clară și explicită potrivit căreia “Înainte de vaccinare trebuie discutat, ÎNTOTDEAUNA, cu medicul curant sau cu cel de familie.” – cu alte cuvinte Ministerul ne spune clar că vaccinarea nu se poate face fără un prealabil consult medical. Nu pentru mici. Nu pentru tombolă… Nu pentru tichete!
În rest aceleași indicații ferme de Interdicție de vaccinare în situația unei susceptibilități de infectăre cu COVID-19: “nu vă simțiți bine și aveți febră, tușiți su vă curge nasul…”, “așteptați rezultatele testului CoVid-19”, ați fost testat pozitiv la CoVid-19 și sunteți în izolare”, “sunteți în carantină”, situații în care “s-ar putea să fie necesar să vă reprogramați pentru vaccinare”.
După care vine ultima și cea mai uluitoare contraindicație: “sunteți un contact apropiat de cineva care are covid-19”…
Dar cum să afli dacă ai fost un contact apropiat cu cineva care are CoVid-19… dacă nu te testezi? Căci în paragraful următor ni se spune că “Nu este necesar să efectuați teste pentru CoVid-19 înainte de vaccinare”… Evident, în condițiile contagiozității virusului este imposibil să știi dacă ai fost sau nu “un contact apropiat cu cineva care are CoVid19” fără o testare prealabilă, ceea ce face răspunsul Ministerului nu doar ilogic, ci și în mod evident de natură a induce în eroare cetățeanul.
Cu atât mai mult răspunsul este incomplet și contrazice răspunsul dat de aceeași instituție primei întrebări atâta vreme cât nu poți ști dacă ai “hipersensibilitate la substanța activă sau la oricare dintre excipienții produsului.” sau dacă ești susceptibil de a avea “episoade de scurgere capilară” sau “episoade de sindrom de extravazare capilară”.
Pentru toate aceste motive, este evident că simpla consultare a medicului de familie nu poate fi suficientă pentru vaccinare, cu atât mai mult cu cât ministerul a fost incapabil să întocmească o listă cu posibile reacții adverse și contraindicații în funcție de fiecare vaccin.
Nu în ultimul rând, Ministerul infirmând necesitatea realizării oricăror analize prin răspunsul contrazice expres teza răspunsului Ministerului la întrebarea 6, unde, precizează confuz și contradictoriu că “Beneficiile vaccinării depășesc clar riscul dezvoltării unei forme severe de COVID19 ținând cont de faptul că mai mult de 30% din populație suferă de afecțiuni alergice… din motive de siguranță, la administrarea ARNm CoVid-19 trebuie să fie întotdeauna rapid disponibil tratament pentru anafilaxie, inclusiv adrenalina”…

3. În funcție de problemele medicale particulare ale subsemnatului și de rezultatele analizelor realizate în urma indicațiilor oferite de răspunsul dvs. la întrebarea de mai sus, ce specialitate trebuie să aibă medicul care îmi va recomanda vaccinul care ar putea să-mi ofere maximul de protecție și minimul de risc de efecte secundare?

La această întrebare Ministerul revine cu “indicația” formulată anterior, și anume că este necesar “să obtineți recomandarea medicului curant sau al medicului de familie”, fără a răspunde suplimentar în funcțiune de informațiile oferite anterior.
Important e că au menționat că “specialiștii” au insistat că “Toate persoanele vaccinate trebuie supravegheate cel puțin 15 minute după vaccinare; pentru eventuale reacții adverse tardive, eventual cele locale, pacientul trebuie să ia legătura cu medicul curant”. Ministerul nu a precizat însă ce specialitate trebuie să aibă medicul pe care trebuie să îl contactăm în situația în care avem “efecte adverse tardive” dar la momentul efectuării vaccinului nu aveam un “medic curant”.

Dan MV Chitic – Telegram

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.