Inspectorii ANSVSA, respectiv DSVSA Giurgiu, desfășoară controale în domeniul cărnii de pasăre. Care este scopul acestora…

Inspectorii ANSVSA, respectiv DSVSA Giurgiu, desfășoară controale în domeniul cărnii de pasăre. Care este scopul acestora…

 

Ca urmare a  notificărilor primite prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje, ANSVSA,  a dispus demararea de controale tematice la nivel național, pe întreg lantul alimentar  din domeniul producției cărnii de pasăre.

Astfel, în perioada 4 martie -29 martie, 2024, se efectuează controale tematice pentru verificarea modului de respectare a condițiilor sanitar veterinare și de siguranța alimentelor referitoare la producerea cărnii proaspete de pasăre, a cărnii tocate și a cărnii, preparate, de pasăre, precum și a cerințelor de igienă privind procesarea, reambalarea, depozitarea și comercializarea cărnii de pasăre,  provenită din comerțul intra-unional, import sau din producția internă.

Așa cum ne relata director adj. dr. Mădălina  Florescu Stocheci, în acest sens, la nivelul DSVSA Giurgiu au fost constituite echipe care în colaborare cu reprezentanții Inspectoratului județean de Poliție, acolo unde situația o impune, efectuează controale oficiale, având ca scop :

  1. Verificarea modului de respectare a cerintelor legislatiei Uniunii Europene, aplicabile comerțului intra-unional sau importurilor de carne de pasăre prin efectuarea de controale în trafic și la locul de destinație a cărnii de pasăre .

  2. La nivelul exploatațiilor comerciale de pui de carne sau curcani pentru îngrăsat;

  3. La nivelul unităților de procesare, unităților de reambalare și unităților de producere a cărnii tocate și cărnii preparate de pasăre;

  4. La nivelul unităților de depozitare a cărnii de pasăre.

De asemenea, în baza principiului precauțiunii s-a dispus și recoltarea de probe de carne ce vor fi analizate în rețeaua  sanitară veterinară de laboratoare acreditate – ne mai preciza dr. Mădălina Florescu Stocheci.

Domnia sa ne mai spunea că scopul acestor controale este de a identifica situațiile în care nu sunt respectate cerințele sanitar-veterinare privind comercializarea cărnii de pasăre și aplicarea de măsuri, pentru a ne asigura că produsele din carne de pasăre și carnea de pasăre, destinate consumului uman, nu constituie un risc pentru sănătatea consumatorilor.

(Jurnal)

Articolul Inspectorii ANSVSA, respectiv DSVSA Giurgiu, desfășoară controale în domeniul cărnii de pasăre. Care este scopul acestora… apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

  Ca urmare a  notificărilor primite prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje, ANSVSA,  a dispus demararea de controale tematice la nivel național, pe întreg lantul alimentar  din domeniul producției cărnii de pasăre. Astfel, în perioada 4 martie -29 martie, 2024, se efectuează controale tematice pentru verificarea modului de respectare a condițiilor sanitar […]

Articolul Inspectorii ANSVSA, respectiv DSVSA Giurgiu, desfășoară controale în domeniul cărnii de pasăre. Care este scopul acestora… apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/inspectorii-ansvsa-respectiv-dsvsa-giurgiu-desfasoara-controale-in-domeniul-carnii-de-pasare-care-este-scopul-acestora/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 20 martie 2024 02:10

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.