Mai multă securitate, că-i mai bună decât toate De PATRICK ANDRÉ DE HILLERIN JOI, 23 DECEMBRIE…

Mai multă securitate, că-i mai bună decât toate
De PATRICK ANDRÉ DE HILLERIN JOI, 23 DECEMBRIE 2021, 12:05

Mai multă securitate, că-i mai bună decât toate
Iar s-a scris un proiect de buget de zici că e făcut de economiștii din SRI, nu de niște civili. Căci, ca în toți anii din 2012 încoace, bugetul SRI este unul care crește spectaculos. dovadă clară a faptului că investițiile făcute de Serviciu în toate partidele politice dau, iată, rezultatul așteptat. Poate dacă Educația sau Sănătatea ar fi putut juca vreun rol în alegeri, dacă ar fi avut oameni pe care să-i împingă în față și cărora să le faciliteze câștigarea unor funcții în stat, ar fi crescut și bugetele respectivelor domenii așa cum crește, precum Făt-Frumos, în fiecare an, bugetul SRI.
În 2012, de exemplu, bugetul Serviciului Român de Informații a fost de 222 de milioane de euro.
În 2014, bugetul SRI ajunsese, deja, la 266 de milioane de euro.
În 2015, bugetul Serviciului Român de Informații a crescut radical, ajungând la 347 de milioane de euro.
În 2016, sub tehnocrație, creșterea a fost, de asemeni, considerabilă, bugetul SRI ajungând la 412 milioane de euro.
În 2017, dintr-o regretabilă eroare de gândire, bugetul SRI a fost de doar 374 de milioane de euro, cu 38 de milioane de euro mai puțin decât în 2016. Serviciul, desigur, a fost nemulțumit, dar și mai nemulțumiți au fost românii ieșiți în stradă încă de la începutul anului, din pură coincidență. Unii își apărau bugetul, alții apărau Justiția. Că s-a întâmplat ca lucrurile astea să se suprapună…
Dar a venit Mihai Tudose, cu lecția învățată. Bine, Tudose, ca fost cadru didactic la Academia Națională de Informații, școala SRI-ului, nu putea fi insensibil la nevoile colegilor săi, așa că a pregătit bugetul pentru 2018 aducând SRI-ului o creștere de 600 de milioane de lei. Per total, bugetul SRI-ului pentru 2018 a fost de 494 de milioane de euro. Asta nu l-a ajutat pe Tudose prea mult, că n-a rămas premier, da’ măcar omul a încercat.
În 2019, bugetul SRI n-a crescut prea mult, ajungând de-abia la 517 milioane de euro. Păi, asta-i creștere, doamnă Dăncilă? Așa voiați să ajungeți președintă de țară?
În 2020, bugetul SRI, făcut chiar de către foștii colegi ai domnului Hellvig, a ajuns la 554 de milioane de euro. Nu chiar rău, mai ales pe pandemie.
După care a venit Cîțu. Nici ăsta n-a înțeles nimic din greșelile altora, poate că el, oricum, a fost trimis la studii de către alții, așa că bugetul SRI pentru 2021 a fost de 546 de milioane de euro. Cu 8 milioane de euro mai puțin decât în anul anterior. Dar n-are rost să ne lamentăm, domnul Cîțu e deja istorie, aia e…
Acum, când s-a reinstaurat democrația în Guvern, sub bagheta maestrului Ciucă, secondat de pățitul Grindeanu, bugetul SRI pentru 2022 își revine la normal, fiind anunțată o alocare bugetară de 642 de milioane de euro, cu aproape 100 de milioane mai mult decât a dat zgârcitul ăla neadaptat de Cîțu.
Și uite așa, SRI este cam singura instituție din țara asta al cărei buget s-a triplat în zece ani, în timp ce bugete mult mai importante pentru viitorul României au rămas cam aceleași, în aceeași perioadă. În definitiv, ce? Nu e mai important să fim mai supravegheați, mai apărați de dușmanii externi imaginari decât să fim mai educați, mai sănătoși, mai relaxați pe drumuri mai bune? Hai, că la școli și la spitale, pe autostrăzi putem să mergem și mai la vest de Nădlac, da’ doar n-o să ne ducem în Occident după securiști, când îi avem pe ai noștri, bine plătiți.



Patrick André de Hillerin, autor la Caţavencii – Caţavencii

Dan MV Chitic – Telegram

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.