Marș de protest sâmbătă la Giurgiu

Marș de protest sâmbătă la Giurgiu

Locuitorii din Giurgiu au decis să iasă în stradă sâmbătă, 16 septembrie 2023, pentru a-și exprima dezacordul față de proiectul de construire a unui incinerator de deșeuri în Giurgiu.

„Marșul de protest are ca scop sensibilizarea autorităților și a opiniei publice asupra impactului negativ pe care această instalație îl poate avea asupra sănătății și vieții noastre. Un protest similar au organizat și locuitorii orașului Ruse, din Bulgaria”, spun reprezentanții Grupului Civic Giurgiu, aceștia alăturându-se inițiativei de protest împotriva construirii incineratorului de deșeuri.

Argumentele principale pe care cetățenii din Giurgiu le invocă arată gravitatea deciziei de a se construi un incinerator de deșeuri în oraș.

„Incineratorul de deșeuri propus spre construcție este o amenințare serioasă pentru sănătatea noastră și a mediului înconjurător. În afară de impactul negativ asupra calității aerului pe care îl respirăm, el va duce la poluarea apelor și solurilor, afectând flora și fauna din jur. Efectele nocive ale incinerării deșeurilor nu pot fi ignorate și vom face tot ce ne stă în putință pentru a opri acest proiect!”, se arată în comunicatul celor de la Grupul Civic Giurgiu.

Sute de semnături au fost strânse până acum împotriva construirii incineratorului de deșeuri!

Impactul asupra mediului înconjurător

Incineratoarele de deșeuri sunt cunoscute pentru emisiile de gaze toxice pe care le produc, contribuind astfel la poluarea aerului și la încălzirea globală. Construirea unui astfel de incinerator în apropierea Giurgiului ar putea duce la deteriorarea calității aerului, a solului și a apelor din zonă. Este imperativ să protejăm ecosistemul și biodiversitatea locală și să prevenim daunele ireversibile asupra mediului înconjurător.

Impactul asupra sănătății umane

Studiile științifice au demonstrat că expunerea la gazele toxice rezultate din incinerarea deșeurilor poate avea efecte devastatoare asupra sănătății noastre. Aceste substanțe nocive pot cauza boli respiratorii, afecțiuni ale inimii și chiar cancer. Este de datoria noastră să protejăm sănătatea noastră și a generațiilor viitoare, refuzând instalarea acestui incinerator în apropierea locuințelor noastre.

Alternative durabile și responsabile

În loc să ne bazăm pe soluții depășite și poluante precum incinerarea deșeurilor, ar trebui să promovăm și să investim în alternative mai durabile și responsabile. Reciclarea, compostarea și utilizarea energiei regenerabile sunt doar câteva exemple de practici care pot contribui la reducerea cantității de deșeuri generate și la protejarea mediului înconjurător. Încurajarea acestor soluții moderne ar putea transforma Giurgiu într-un exemplu de sustenabilitate și responsabilitate ecologică.

presaliberaonline.com

Locuitorii din Giurgiu au decis să iasă în stradă sâmbătă, 16 septembrie 2023, pentru a-și exprima dezacordul față de proiectul


Autorul articolului Autor Reflectorul de Sud
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://reflectoruldesud.ro/mars-de-protest-sambata-la-giurgiu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://reflectoruldesud.ro/feed/
Titlu original Reflectorul de Sud
Data originala articol 15 septembrie 2023 15:32

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.