Nici anul acesta nu nu au fost încheiate contracte de deszăpezire cu primăriile

Nici anul acesta nu nu au fost încheiate contracte de deszăpezire cu primăriile

Până în acest moment, ca și în ultimii doi ani, nici anul acesta nu există la nivelul Consiliului Județean Giurgiu contracte de deszapezire, ci doar cinci contracte de asociere, cu cinci unități administrativ teritoriale .
Pe timp de iarnă, la nivelul Consiliului Judeţean Giurgiu, sunt încheiate 5 contracte de asociere cu consiliile locale ale comunelor Clejani, Roata de Jos, Bulbucata, Hotarele şi Toporu, însă, pentru loturile nr. 1, 2, 3, 4 şi 5, care însumează peste  249 km de sectoare de drum judeţean, nu au fost încheiate contracte de deszăpezire sau asocieri cu UAT-uri.
Analizarea şi aprobarea „Planului de măsuri al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu pentru prevenirea şi combaterea efectelor negative ale situaţiilor de urgenţă specifice sezonului rece 2023 – 2024” și actualizarea, analizarea şi aprobarea „Planului judeţean de apărare în cazul producerii unei situaţii de urgenţă specifice riscului la cutremure şi/sau alunecări de teren” au fost temele dezbatute săptămâna aceasta  de către membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu.
Directia Judeteana de Transport , Administrarea Drumurilor Județene și Control Trafic , din subordinea Consiliului Județean Giurgiu , urmează să asigure prin mijloace proprii, activitățile de prevenirea şi combaterea efectelor negative ale situaţiilor de urgenţă specifice sezonului rece, pentru mai bine de 100 de  km, peste  400,000 km. de drumuri județene.
Așadar, până în acest moment, ca și în ultimii doi ani, nici anul acesta nu există la nivelul Consiliului Județean Giurgiu contracte de deszapezire, ci doar cinci contracte de asociere, cu cinci unități administrativ teritoriale .
În cazul producerii unui accident , pe un drum nedeszăpezit, aflat în grija autorităților sus-menționate, am putea vorbi despre eventuale procese penale îndreptate către Consiliul Județean .

Până în acest moment, ca și în ultimii doi ani, nici anul acesta nu există la nivelul Consiliului Județean Giurgiu contracte de deszapezire, ci doar cinci contracte de asociere, cu…


Autorul articolului Administrator
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/nici-anul-acesta-nu-nu-au-fost-incheiate-contracte-de-deszapezire-cu-primariile/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 10 noiembrie 2023 19:28

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.