Patriarhul Kirill: Popularizarea păcatului ”ia mințile oamenilor”

Popularizarea păcatului îmbrăcat în haine frumoase face ca oamenii ”să-și piardă, pur și simplu, mințile”, a declarat Patriarhul Moscovei și Întregii Rusii, Kirill, vorbind în Marea Sală a Filarmonicii din Sankt-Petersburg, relatează RIA Novosti.

Impunătorul lăcaș al muzicii clasice a găzduit, sâmbătă, o seară memorială, în cadrul căreia a fost interpretat oratoriul ”Martir pe drumul Golgotei”, dedicat Mitropolitului Veniamin (Kazanski), ucis de puterea sovietică în urmă cu 100 de ani.

La 13 august, Biserica Ortodoxă Rusă l-a comemorat pe sfântul mucenic Mitropolitul Veniamin (Kazanski) de Petrograd și pe cei care au suferit împreună cu el, sfântul mucenic Arhimandrit Serghii (Șein), alături de mucenicii Ioann Kovșarov și Iuri Novițki. Toți au fost executați prin împușcare în urma ”Procesului de la Petrograd”, din 1922. Iar în 1992, ei au fost canonozați ca sfinți.

                    ”Când păcatul poartă haine frumoase și are loc popularizarea lui în masă prin cinematograf și literatură, oamenii își pierd                 mințile. Iar când se întâmplă acest lucru, totul se destramă la oameni – viața de familie, spiritualitatea. Iar omul în sine devine                   slab și influențabil din afară” a spus Patriarhul Kirill.

Potrivit spuselor sale, liberalismul modern presupune că alegerea pe care omul o face reprezintă o valoare. ”În virtutea acestei legi trăiește un număr mare de oameni, în special în țările occidentale. Mulți spun că trăiesc destul de bine. Dar trebuie să ne gândim la cel mai important lucru – disponibilitatea de a trăi după legile Domnului și de a propovădui credința, inclusiv la diferite niveluri: în domeniul politicii, al mediului de afaceri, al științei”, a concluzionat Patriarhul Kirill.

Anul acesta, Biserica rusă marchează împlinirea a 100 de ani de la campania de confiscare a valorilor bisericești: câteva sute de oameni au fost condamnați sub acuzația falsă că s-au împotrivit confiscării obiectelor de valoare. Pe banca acuzaților au ajuns în special preoți și călugări. Mulți dintre ei au primit pedeapsa capitală. Această campanie a marcat începutul represiunii în masă împotriva Bisericii (în prezent există peste 1700 de noi mucenici și propovăduitori ai Bisericii Ruse).

 

Sursa Read More

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.