Președintele AUR, George Simion, executat silit de ANAF pentru că nu și-a plătit datoriile la stat!

Președintele AUR, George Simion, executat silit de ANAF pentru că nu și-a plătit datoriile la stat!

George Simion, executat silit de ANAF

George Simion, liderul unui partid cu 20% în sondaje și posibil candidat pentru funcția de președinte, a fost executat silit de ANAF pentru neplata datoriilor către statul român, conform Capital.

Această problemă a fost adusă în atenția publică  de către fostul președinte al ANAF, Lucian Heiuș, care, în timpul unui interviu televizat,  a afirmat că Diana Șoșoacă și George Simion sunt printre parlamentarii care au fost executați de ANAF pentru neplata unor amenzi și cheltuieli judiciare.

”Marea majoritate (a demnitarilor) da își plătesc taxele. Din păcate există și persoane care nu. Culmea e că chiar Diana Șoșoacă și George Simion sunt printre parlamentarii care sunt executați de ANAF pentru neplata unor amenzi și unor cheltuieli judiciare”, spunea atunci Lucian Heiuș pe postul  B1 TV.

Care sunt datoriile lui George Simion  și către cine…

Conform aceleiași publicații, George Simion, a primit un număr semnificativ de somații și notificări de plată din partea biroului local de taxe și impozite. Acest lucru se întâmpla în perioada mai 2022 – martie 2023.

Toate acestea au condus la emiterea mai multor titluri executorii, iar datoria lui George Simion  a ajuns deja la suma de 15.000 de lei!

Pe lângă acestea, parlamentarul AUR mai avea de achitat și alte amenzi acumulate în perioada 2019 – 2022, pentru  amenzi de circulație, tulburarea liniștii publice… Pentru aceste amenzi, suma totală a datoriei este de 24.600 de lei.

 Dar asta nu este totul! Cel care – conform zvonurilor – nutrește fotoliul de președinte al României, George Simion, mai are de achitat, colac peste pupăză, și plata taxelor anuale pentru mașina sa, adică impozitul auto…

La toate acestea George Simion a reacționat printr-o acțiune în instanță, dând în judecată ”Primăria Garoafa”, la scurt timp  după ce acestuia i-a fost instituită o poprire pe conturi.

El a argumentat că actele de executare sunt ilegale, susținând că „o parte din titlurile de creanță care stau la baza prezentei executări au fost contestate în termen legal”. Conform legii, titlurile de creanță contestate în instanță nu pot fi transformate în titluri executorii.

Cu toate acestea, cererea sa a fost respinsă, instanța menționând că petentul nu a achitat taxa de timbru. În final nici suma cerută pentru cauțiune nu a fost plătită de liderul AUR.

Sursa: Capital

Articolul Președintele AUR, George Simion, executat silit de ANAF pentru că nu și-a plătit datoriile la stat! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

George Simion, executat silit de ANAF George Simion, liderul unui partid cu 20% în sondaje și posibil candidat pentru funcția de președinte, a fost executat silit de ANAF pentru neplata datoriilor către statul român, conform Capital. Această problemă a fost adusă în atenția publică  de către fostul președinte al ANAF, Lucian Heiuș, care, în timpul […]

Articolul Președintele AUR, George Simion, executat silit de ANAF pentru că nu și-a plătit datoriile la stat! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/presedintele-aur-george-simion-executat-silit-de-anaf-pentru-ca-nu-si-a-platit-datoriile-la-stat/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 18 octombrie 2023 17:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.