Prețul de a ridica mâna ”când și pentru cine trebuie”…!

Prețul de a ridica mâna ”când și pentru cine trebuie”…!

Poziția de consilier local este una râvnită de majoritatea  membrilor partidelor, pentru că un loc de frunte pe liste, la alegeri, înseamnă nu numai poziție de premiant, de privilegiat, ci și cea care îți conferă eligibilitate pentru ca visul tău să devină realitate în ceea ce privește afirmarea în cariera politică cât și în plan personal.

Cât costă să ridici mâna într-o ședință, în rol de consilier? Foarte mult, dacă ne uităm înapoi, frunzărind istoria politicii locale, mai ales atunci când votul a  înclinat balanța intereselor aprobării unor proiecte,  a unor hotărâri ce în mod normal, fără acel vot în plus, ar fi fost sortite eșecului.

Și în acest fel ne putem trezi în situația în care matematica și influența devin două elemente iseparabile în politică, ba chiar complementare.  Astfel că un consilier care reprezintă un partid fără nicio relevanță pe eșicherul politic ( reprezentat cu un procent jenant, cam cât alcolemia unei beri), devine extrem de important, putând juca în multe situații cartea câștigătoare pentru cei ce fac cărțile…

De ce? Tocmai în virtutea raționamentului pe care l-am explicat ceva mai sus.  Când un partid are nevoie de o majoritate pentru a trece o Hotărâre  sau a  împiedica să fie aprobată, iar  un vot îi poate  oferi împlinirea  acestui deziderat,  gestul  tău de a ridica mâna în favoarea acestuia va fi  ulterior răsplătit cu o funcție de șef de instituție, cu fel și fel de beneficii, contracte încheiate cu statul  de firmele  familiei consilierului respectiv  etc.

E o regulă nescrisă, dar respectată cu ”sfințenie” în politica românească, post revoluționară. Un ”modus vivendi” al celor deciși să iasă din anonimatul posturii de simplu cetățean.

Premiile pot continua în funcție de importanța voturilor scontate de o formațiune politică într-o ședință, respectiv a modului în care este ridicată mâna,  votul dat putând câștiga nu numai prestigiul celor ce au mizat pe tine, ci și nivelul tău de trai, ulterior… Votul, va  contribui totodată și la completarea CV-ului cu fel și fel de numiri în funcții, rezultat al faptului că ai știut când și de partea cui să ridici mâna.

Este totodată nu numai un mod de a te firma, ci și de a focusa interesul altor partide pe tine. ”Uite o persoană care știe să voteze ce trebuie, atunci când i se cere!” –  vor spune liderii partidului ce tocmai s-au folosit de tine. Și vor dori  să te aibă la ei în echipă, deși ești ”legitimat”  ”să joci”  la un alt partid. De asta este fascinantă politica! Numai aici găsești o ”meritocrație” originală, însă total atipică!

 Ăsta, mai zic și eu,  mod de a-ți arăta ”valoarea”, ”meritele profesionale”, vocația de consilier!  Cităm câteva din principiile pe care trebuie să se bazeze calitatea de consilier local: ”buna credință, probitatea, legalitatea și fidelitatea față de țară și de cei care te-au ales”!

Păi vedeți!?  Vi se pare ceva nelalocul lui în a fi credincios celor ce au nevoie de tine?

Așa că Trăiască mâna ridicată la timp și pentru cine trebuie!… Atunci când e nevoie de EA!

(Cityzen)

Articolul Prețul de a ridica mâna ”când și pentru cine trebuie”…! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Poziția de consilier local este una râvnită de majoritatea  membrilor partidelor, pentru că un loc de frunte pe liste, la alegeri, înseamnă nu numai poziție de premiant, de privilegiat, ci și cea care îți conferă eligibilitate pentru ca visul tău să devină realitate în ceea ce privește afirmarea în cariera politică cât și în plan […]

Articolul Prețul de a ridica mâna ”când și pentru cine trebuie”…! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/pretul-de-a-ridica-mana-cand-si-pentru-cine-trebuie/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 30 iulie 2023 13:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.